Yumurta: Bir yumurtanýn beyazýnda, kolesterol ve yað yoktur ancak sarýsýnda 213 mg kolesterol bulunur. Yumurta baþlýca A,D,E ve B grubu vitaminleri olmak üzere diðer vitaminleri de önemli oranda içerir. Sabahlarý bir yumurta yiyerek gün içinde kendinizi daha tok hissedebilirsiniz.
MAKARNA: Vitamin ve mineral bakýmýndan çok zengin ve yararlý bir besin kaynaðý olan makarna A, B1, B2 vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve protein yönünden çok zengin bir gýda. Makarnadaki yað ve sodyum oraný düþük. Kolesterol riski yok. Makarna, kompleks karbonhidratlar grubunda yer alýyor ve metabolizmada çabucak parçalanarak, hemen enerjiye dönüþüyor. Þiþmanlatan makarna deðil, içine konulan yað ve kalorisi yüksek soslardýr. Formuna dikkat eden herkes, hafif bir sosla yapýlmýþ bir tabak makarnayý gönül rahatlýðýyla yiyebilir.
Peynir: Süt ürünleri arasýnda besin deðeri en yüksek olan peynirdir. Protein mineraller ve vitaminler gibi esansiyel maddeler bakýmýndan zengin bir kaynaktýr. A,B ve E vitaminleri kalsiyum ve fosfor içerir. Peynir protein açýsýndan sütle ayný gereksinimi karþýlayacak deðerdedir. Özellikle beyaz peynir ve lor protein açýsýndan zengindir. 100 gram peynir günlük mineral ihtiyacýný karþýlar. Peynir kolay hazmedilir ve diðer gýdalarýn hazmedilmesine yardýmcý olur.
KAHVE: Kahvenin, içerisindeki kafein nefes yollarýný açýcý bir etkiye sahiptir. Týpký yeþil çay ve siyah çay gibi iyi bir antioksidan kaynaðýdýr. Araþtýrmalar, kahve içen yaþlýlarýn, hafýzalarýnýn daha kuvvetli olduðunu kanýtlýyor. Parkinson riskini azaltýr. Günde bir fincan kahve Parkinson riskini azalýyor. Karaciðeri korur. Sade kahveyi þekersiz tükettiðinizde kalori ve yað almadan metabolizmanýzý hýzlandýrabilirsiniz.
KIRMIZI ET: Protein bakýmýndan oldukça zengin bir besin kaynaðý olan kýrmýzý et, vücuttaki dokularýn geliþmesi, hasar gören dokularýn tamiri için gereklidir. Araþtýrmalara göre kýrmýzý etin karbanhidrattan daha uzun süre tok tutma özelliði var. Ancak kýrmýzý eti haftada 2’den fazla yememek kanserden korunmak açýsýndan önemlidir. Eti düdüklüde veya buharda piþirerek yemek ise en saðlýklý seçim olacaktýr.