Zayıflamada ‘alın teri’ faktörü

Sadece yemeği azaltarak kilo değil kas kaybedersiniz.  Sporsuz zayıflama, terlemeden yağ yakımı olmaz.

Sağlıklı zayıflamanın temeli günlük yediklerinizi dengeli bir şekilde azaltmaktan geçtiyor. Ancak tek başına kalori azaltmak da yeterli olmayabiliyor. İki ila 5 kilodan fazlası olanlar tek diyetle sadece ödem ve kastan kaybeder. Bu yüzden zayıflama programında mutlaka doğru ayarlanmış egzersiz planı da olmalı. En sağlıklı ve uzun soluklu yapılacak fiziksel aktivite yürüyüştür.  Yürüyüş, yapmak maliyetli değildir, çok fazla ekipman gerektirmez, üstelik vücuduna tam destek verir. Egzersiz yaparken su içmeli, burundan nefes alıp vermeye özen göstermeli ve de vucüt ısı dengesi için de terleme sağlanmalı. Egzersizi yaparken vücut enerji harcaması sırasında yapılan aktivitede kaybedilen kaloriye  göre ısı açığa çıkarır. Aktivite yaparken sürenin artması ile kondüsyon-lu olarak devam edebilmek için vücut ısısının dağıtılması gerekir. 

Yağ kaybetmenin tek yolu

Yapılan bilimsel araştırmalar  vücut ısısı denetmi olmaksızın yapılan aktivitelerde kilo verimi ile yağ kitlesinin kaybolmadığını gösteriyor. Terlemenin doğal vücut yapısında olması gerektiğini bildiren araştırmalar terleme sağlayan eşofmanlarla aktivite yapıldığında vücudun ısı kaybını önleyerek  daha fazla terlemeyi sağlayıp doğal süreçten uzak bir dengesizlik yarattığı için hızla yorulmaya neden ol-duğunu ortaya koyuyor.

Sporda sık sık su için

Bu şekilde aktivite yapan kişilerin vücutlarından yağ kitlesi de kaybolmadan sağlıksız bir kilo verimi sağlıyor. Vücut ısısını düzenlemek için, egzersiz sırasında her 15 dakikada bir 1 büyük su bardağı su içmeli. İnce şort ve tişört ile aktivite yapılmalı ve de vücut ısısının egzersizin sonunda dengelenmesi için soğuma hareketleri yapılmalı. En iyi yağ yakıcı aktivite için haftada en az 4 kere en az 60-70 dakika durmadan sürdürülen aktivite seçilmeli, kalp atım hızı iyi ayarlanmalı, aktivite öncesinde süt veya yoğurt gibi kaliteli besinlerden biri tüketilmeli ve egzersiz sonrasında da yağsız süt içilmeli, egzersizin 40 dakikasında vücut ısısı 38 dereceyi geçmediği mutlaka kontrol edilmelidir.