Zayıflamada mucize kombinasyonlar

Kilo vermek için sihirli dokunuşlardan biri de besin kombinasyonları. Bazı besinlerin birlikte pişirilmesi ve yenmesi zayıflamada mucize etki gösteriyor. Metabolizmayı hızlandırarak yağ hücrelerini küçülmeye zorlayan bu besin kombinasyonlarıyla zayıflamak çok kolay.

- Bulgur ile yumurta aynı öğünde: Yumurta eğer yanına bulgur varsa öğünün protein içeriği artar. Böylece kanda kolesterol düzeyi yükselmez ve hızlı kilo vermeye yardımcı olur.

- Mantar ile hindiyi beraber pişirmek: Hindi eti yağsız kas eti proteini açısından oldukça zengindir. Mantar iyi bir antioksidan kaynağıdır ancak mantar ve hindi ile hazırlanan çorba sihirli bir dokunuş yaratır.

- Köri sosu ile somon balığı: Köri sosu iyi antioksidan kaynağıdır ancak somon da müthiş bir sağlıklı yağ olarak adlandırılan DHA kaynağıdır. Vücutta sentezlenemeyen bu yağın oluşması için somon yemek gereklidir. Somonun yanına bol roka doğrarsanız yağ dokularınız azalır. 

- Taze adaçayı ve levrek: Taze adaçayı sinirliliği azaltır. Levrek yağı en az ve kalorisi en düşük balık. Levreği fırınlayın ve taze roka ile adaçayını ince ince doğrayıp üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyarak salata gibi servis edin.

- Ceviz ve kuru dut: Kuru dut çok kuvvetli tatlı ihtiyacı azaltıcıdır. Ceviz ise çoklu doyamamış yağ asidini çok fazla içerir. Günde 1 yemek kaşığı kuru dutu 5 adeti geçmeyecek kadar ceviz ile yemek kilo vermeniz için altın anahtardır. 

- Süt ve vanilya: Yüksek protein içeriği ile süt tam bir tok tutan ve kalsiyum içeriği ile yağ kitlesini azaltan bir besindir. Düzenli süt içenler hem kolon kanserinden korunur hem de hızlı kilo verir. Sütün vanilya ile tatlandırılması hem gaz yapımını engeller hem de sütün sindirimini hızlandırır.