Zayıflamanın sihirli formülü: Salata

Yemeğe salatayla başlamak zayıflamanın en etkili yöntemi. Salataya turp, havuç, kereviz, pırasa eklemek hızlı doyuruyor, bol baharatla lezzetlendirmek ise metabolizmayı hızlandırıyor.

Birçok kişi yemeğin hatta sebzenin yanında salata yemeyi sevmiyor. Yapılan araştırmalarda ev dışında yemek siparişleri verildiğinde sevmemenin dışında; salata ve meyve hem bulmakta zorlanıyor hem de çoğu menüde olmadığı için de sipariş veremediğini gösteriyor. Aşırı kilolu kişiler ise salata ile doymayacağını düşündüğü için daha çok lezzetini bildiği yağlı etler, soslu makarnalar ve kızarmış patatesi tercih ettiklerini vurguluyor. Aslında yapılan araştırmalar obezlere sağlıklı ve lezzetli salataları sunduğunuzda yemeğe bu lezzetli sihirli başlangıç ile başladıklarında doyuma daha hızlı ulaştıklarını gösteriyor. Yine yemeğe mevsim sebze ve bazı taze meyvelerin eklenmesi ile hazırlanmış farklı içerikli salataları yiyerek öğününe başlayan obez kişilerin yemeği daha yavaş yiyerek, öğünde de aşırı besin yüklenmesinden uzaklaştığını belirtmektedir.

Yağ yaktıran tarifler

-Farklı içerikli salatalar hazırlayın. Taze yeşil yapraklı sebzeleri, biber çeşitleri, domates ve salatalık ile zenginleştirdikten sonra içine taze ayva dilimleri veya nar taneleri ile lezzetlendirebilirsiniz.

-Salatalara tahıl ve kurubaklagilleri eklemek de doyumu kolaylaştırır.

-En az 1 en fazla 3 yemek kaşığı zeytinyağı koymayı unutmayın. Hem vitaminlerin vücutta kullanımını kolaylaştıracak hem de yağın doyuma katkısı ile midenizin içindeki reseptörlerin de beyine doygunluk sinyallerinin hızla ulaşmasını sağlayacaksınız.

-Bol baharat ekleyin. Kuru nane, kuru kekik, pul biber ve hardal hem metabolizmanızın düzenli çalışmasına olanak sağlayacak hem de lezzet katarak salataların kolay yenilmesini sağlayacaktır.

-Turp, havuç, kereviz, pırasa dilimlemek veya rendelemek daha iyi doyuma ulaşmanızı sağlayacak tüyolardır. Salatalara nar ekşisi koymanız hazımsızlığı önleyebilir, sirke konulması da sebzelerin iyi sindirilmesine yardımcı olabilir.

-Salatalarda vitamin kaybını önlemek için sirke, limon ve nar ekşisi gibi lezzetleri ekleyin.