Zayıflarken ilaç kullanmak ölüme davetiye çıkarıyor

Hiç düşündünüz mü? Neden zayıflamak için ilaç kullanmaya yatkınlığı var kilo problemi yaşayan kişilerin. Ve her ilaç deneyiminin ardından ilaçların piyasadan çok ciddi yan etkilerin hastalarda görülmesine hatta ölümler bildirilmesiyle kaldırılmasına rağmen kıyasıya ilaca karşı isteğin kilolu kişiler tarafından tercih edilmesi önemli bir kaos olarak düşünülmektedir. Zayıflarken bile sağlığım bozulabilir daha yavaş ve doğru yoldan kilo vereyim derken ilaca karşı her ne olursa olsun gözü kapalı evet demek açıkçası “terazide rakamın azalması hazzı” denilen duygunun karanlık yüzünü bize göstermektedir.

Ani yan etkiler var

Zayıflama ilaçları sağlıklı şişmanlarda değil sağlık sorunu yaşamış, diyet yapamayan, kanda kan yağı - kolesterol ve ürik asit düzeyleri yüksek olan kullanmasında izin verilen şişman kişilerde de ölüm vakaları ile sonlanmıştır. Bu yüzden ilaç zayıflamaya yönelik önerilmiş doğru kişi dahi olsa onda ilacın aniden oluşabilecek yan etkileri asla görülmeyecek diye bir söz konusu durumun olamayacağını göz ardı etmemek gerekiyor.

Fiziksel aktivite şart

İlaçla zayıflama fikri yeni değildir. Çünkü iştahımı kontrol edemiyorum ve içimden bir canavar çıkıyor diyen kilo problemi yaşayan kişiler beslenme davranışlarını değiştirmek yerine tok tutacak sihirli bir maddeye daha çok ihtiyaç duymayı tercih etmektedirler.  Zayıflamak için kullanılan yüzyıllardır üretilen, keşfedilen ilaç veya bitkisel destek hem zayıflamaya katkısı olmamış hem de ciddi yan etki ve ölüme varan sonuçlarla süregelmiştir. Günümüzde ne olursa olsun sağlıklı zayıflamanın en güvenli yolu sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanma ve fiziksel aktivite yapmaktan geçtiğini unutmamalısınız.