Zayıflarken yapılan en büyük 10 yanlış

Kilo problemi olan kişinin zayıflama kararında ciddi bir sorun etkili olur. Ancak bu süreçte yapılan 10 yanlış yüzünden verilen kilolar geri alınır.

ZAYIFLAMA süreci her kilo problemi yaşayan kişi için zordur. Kilo problemi olan kişinin zayıflamaya karar vermesi için ciddi bir sorunla yüz yüze kalması gerekir. Ancak o zaman zayıflama isteği açığa çıkar. Genelde şişman kişilerin sürekli olarak zayıflama mücadelesi yeniden hızlı kilo alma ile sonuçlanır. İşte verilen kilolun geri alınmasına neden olan 10 hata. 

1-Ani, şok diyetler ve açlık rejimleri: Uzun süreli açlık diyetleri yapmayın. Beden açlık tehlikesinde yağları yakmayı değil, depolamayı tercih ediyor.

2-Tek besine dayalı diyetler: Sadece tek tip yiyeceğe bağlı gelişen vitamin ve minerallerin eksiklikleri yorgunluk, hazımsızlık, anemi gibi sorunlara yol açıyor.

3-Sihirli vaatlerde bulunan hatalı popüler diyetler: Hollywood  ve Atkins gibi diyetlerden sakının. En iyi diyet yaş, boy ve yaşam tarzınıza uygun olanlardır.

4-Zayıflamak için bilinçsiz vitamin kullanmak: Aşırı kullanım kilo vermek yerine hızla kilo almanızı sağlar. Nasıl mı? İştahınızı da arttırarak.

5- Diyet ürünlerle bir hayat kurma: Yapay tatlandırıcıların insülin salgılatıp kilo aldırıyor. Diyet ürünlerini aşırı tüketmek de fazla kilolara zemin hazırlıyor.

6-Hatalı detoks ve lavman: Kabızlığı olan kişide biraz rahatlama ve ağırlık kaybı sağlayabilir ama kabızlık sorunu çözülmediği takdirde aynı ağırlığa geri dönülür.

7-Çay içerek zayıflamaya çalışmak: Bazı bitkisel çayların zayıflamaya yardımcı olduğunu biliyoruz ama sadece bir tek çaydan umut beklemeyin. 

8-Kan tahlili yaptırmadan zayıflamak:  Uzun süren bir fazla kilo sorununun altında tiroid hastalıkları, gizli şeker, insülin direnci gibi sorunlar olabilir. 

9-Haftada 5 kilo verdiren komşu, arkadaş diyetleri:  Başkasının diyetini değil, kendi yaş, cins ve bedensel özelliklerinize uygun olan diyeti seçin.

10-Su içsem yarıyor: İşte en büyük efsanelerden biri.  Gerçekten de az mı yiyorsunuz? Yediklerinizi yakacak kadar da çok hareket ediyor musunuz? Bu konuda gerçekten dürüst olun. Çünkü sadece az yediğinizi ve bol hareket ettiğinizi sanıyorsunuzdur, o kadar.