Zayıflatan kahvaltılar

Diyetlerde en büyük yanlış kahvaltıda yapılıyor. Yaygın inanışın aksine kahvaltıda müsli yemek zayıflatmıyor. Başarının sırrı 300 kaloriyi aşmayacak protein ve meyve kombinasyonlarında gizli.

Sağlıklı zayıflamanın en önemli kuralı düzenli kahvaltı yapmak olduğunu biliyoruz. Ancak öyle krallara layık kahvaltı yapmak herkesin vücuduna uygun değil. “Krallar gibi kahvaltı yapayım, az öğle yemeği ve çok hafif akşam yemeği yerim” derseniz asla kilo veremezsiniz. Herkes için iyi kilo vermenin sihirli kuralı kahvaltıda 300 kaloriyi geçmemektir. Kahvaltı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kilo verdirmesi için mutlaka taze meyvelerin bulunmasıdır. İkinci dikkat edilmesi gereken husus kaliteli hayvansal protein kaynaklarından süt veya yumurta ya da peynirden birinin yenmesidir. Üçüncü sihirli kural ise ekmek mutlaka kahvaltı öğününü vazgeçilmezi olarak konulmalıdır.

BU FORMÜLLERLE KİLO VERMEK ÇOK KOLAY

-Haftanın bir günü 1 portakal  1 su bardağı süt 1 haşlanmış yumurta 1 dilim buğday ekmeği ve közlenmiş kırmızı biber yiyin.

-Haftanın 2 günü 1 dilim beyaz peynir 1 tatlı kaşığı bal veya pekmez 1 kivi 1 dilim çavdarlı ekmek tercih etmelisiniz.

-Haftanın 2 günü 1 dilim az yağlı peynir 1 su bardağı taze sıkılmış portakal veya nar suyu 5-6 adet yeşil veya siyah zeytin 1 dilim ekmek ve bol domates dilimleri tüketin.

-Kahvaltıda açık limon dilimli siyah çay veya bitkisel tercih edilen çaylar en fazla 2 çay fincanı olacak şekilde içilebilir.