Zencefil gribin ilacý

Geleneksel týbbýn baþtacý ettiði zencefilin grip, soðuk algýnlýðý, boðaz ve baþ aðrýlarýndaki tedavi edici ve hastalýðý önleyici etkisi kanýtlandý. Zencefilden güç alýn.

ZENCEFÝL, binlerce yýldýr tedavi amaçlý kullanýlan aromatik yað açýsýndan zengin, tropikal bir kök bitkisidir. Geleneksel Çin týbbý bu bitkiyi mide ve sindirim problemleri, ishal ve mide bulantýsýnda, Hintliler, artrit, kolit aðrýlarý ve kalp hastalýklarýnýn tedavisinde kullandý. Bu baharat soðuk algýnlýðý, grip  gibi hastalýklarýn semptomlarýný, baþ aðrýlarýný ve menstural period döneminde olan kadýnlarýn aðrýlarýný azaltmak için yaygýn olarak tüketiliyor. Taze zencefil, B6 vitamini, C vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum ve lif açýsýndan yüksek besin deðerine sahip.

Ne kadar tüketmeliyiz?

Faydasý modern týp tarafýndan da kanýtlanan bitki kökü mide bulantýsý ve kusma þikayetlerine karþý birebir. Ancak her bitki gibi zencefilin de kontrollü kullanýlmasý önem taþýyor.

8Yetiþkinlerde: Zencefil tüketimi günde 4 gramý geçmemeli. Günlük tükettiðimiz besinlerden yaklaþýk 0.5 gr. zencefil almaktayýz. Yetiþkinlere önerilen günlük doz 75- 2000 mg zencefilin gün içinde tüketilmesidir.

8Çocuklarda: 2 yaþ altý için zencefil önerilmiyor. 2 yaþýn üstündeki çocuklarda baþ aðrýsý, mide bulantýsý ve sindirim sistemi kramplarýný tedavi etmek için kullanýlabilir. 20-25 kilo aðýrlýðýndaki bir çocuk yetiþkinlerin tüketmesi gereken miktarýn üçte biri kadar zencefil tüketebilir.

8Mide bulantýsý ve hazýmsýzlýk: Günlük 2-4 gr taze kök zencefil tüketilmelidir. Toz olarak tüketilecekse 0.2-1.0 gr tüketilmesi önerilir. Kusma ataklarýnýn önlenmesi için 1 gr (1/2 çorba kaþýðý) toz zencefil ya da 4 saatte bir ihtiyaç duyulan miktar kadar (günlük 4 gr’ý geçmeden) tüketilebilir. Ayrýca ihtiyaç duyulduðunda küçük bir parça taze zencefil çiðnenebilir.

8Artrit aðrýlar için: Günlük 2-4 gr kadar zencefil suyu, zencefil çayý tüketilebilir. Aðrýyan eklem üstüne zencefil yaðý veya kökü uygulanabilir.

8Grip: Günde 2-3 kez, 2 çorba kaþýðý ince kýyýlmýþ taze zencefili sýcak suya atarak içebilirsiniz. Bunun yanýnda kaynayan suyun içine birkaç parça kök zencefil ve birkaç damla zencefil yaðý ekleyerek kaynayan suyun buharýnýn teneffüs edilmesi önerilmektedir.