Zencefil gribin ilacı

Geleneksel tıbbın baştacı ettiği zencefilin grip, soğuk algınlığı, boğaz ve baş ağrılarındaki tedavi edici ve hastalığı önleyici etkisi kanıtlandı. Zencefilden güç alın.

ZENCEFİL, binlerce yıldır tedavi amaçlı kullanılan aromatik yağ açısından zengin, tropikal bir kök bitkisidir. Geleneksel Çin tıbbı bu bitkiyi mide ve sindirim problemleri, ishal ve mide bulantısında, Hintliler, artrit, kolit ağrıları ve kalp hastalıklarının tedavisinde kullandı. Bu baharat soğuk algınlığı, grip  gibi hastalıkların semptomlarını, baş ağrılarını ve menstural period döneminde olan kadınların ağrılarını azaltmak için yaygın olarak tüketiliyor. Taze zencefil, B6 vitamini, C vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum ve lif açısından yüksek besin değerine sahip.

Ne kadar tüketmeliyiz?

Faydası modern tıp tarafından da kanıtlanan bitki kökü mide bulantısı ve kusma şikayetlerine karşı birebir. Ancak her bitki gibi zencefilin de kontrollü kullanılması önem taşıyor.

8Yetişkinlerde: Zencefil tüketimi günde 4 gramı geçmemeli. Günlük tükettiğimiz besinlerden yaklaşık 0.5 gr. zencefil almaktayız. Yetişkinlere önerilen günlük doz 75- 2000 mg zencefilin gün içinde tüketilmesidir.

8Çocuklarda: 2 yaş altı için zencefil önerilmiyor. 2 yaşın üstündeki çocuklarda baş ağrısı, mide bulantısı ve sindirim sistemi kramplarını tedavi etmek için kullanılabilir. 20-25 kilo ağırlığındaki bir çocuk yetişkinlerin tüketmesi gereken miktarın üçte biri kadar zencefil tüketebilir.

8Mide bulantısı ve hazımsızlık: Günlük 2-4 gr taze kök zencefil tüketilmelidir. Toz olarak tüketilecekse 0.2-1.0 gr tüketilmesi önerilir. Kusma ataklarının önlenmesi için 1 gr (1/2 çorba kaşığı) toz zencefil ya da 4 saatte bir ihtiyaç duyulan miktar kadar (günlük 4 gr’ı geçmeden) tüketilebilir. Ayrıca ihtiyaç duyulduğunda küçük bir parça taze zencefil çiğnenebilir.

8Artrit ağrılar için: Günlük 2-4 gr kadar zencefil suyu, zencefil çayı tüketilebilir. Ağrıyan eklem üstüne zencefil yağı veya kökü uygulanabilir.

8Grip: Günde 2-3 kez, 2 çorba kaşığı ince kıyılmış taze zencefili sıcak suya atarak içebilirsiniz. Bunun yanında kaynayan suyun içine birkaç parça kök zencefil ve birkaç damla zencefil yağı ekleyerek kaynayan suyun buharının teneffüs edilmesi önerilmektedir.