Zindelik ve inceliðin sýrrý çorbada

Ýkindi saatleri kilo alma konusunda kýrýlma noktasý. Öðle ve akþam yemeði arasýndaki zaman diliminde enerjiyi artýrmak için yenen bisküvi ve hazýr kekler þiþmanlatýyor. Çorba ikindinin en saðlýklý alternatifi.

Ara öðün enerjimizin düþtüðü ve vücudumuzun hýzla bir þeyler yeme ihtiyacý duyduðu ikindi zamanýdýr. Kahvaltýyý düzenli yapan saðlýklý kiþiler öðlene kadar acýkma hissini yaþamazken, öðlen yemeðinden sonra akþama kadar olan sürecin uzun olmasý nedeniyle çoðunlukla birþeyler atýþtýrma ihtiyacý duyarýz. Çalýþma saatlerine göre baktýðýmýzda öðle yemeði ile akþam eve gidiþ arasýndaki uzun mesafede çalýþma temponuzu korumak, dikkatinizi uyarmak ve de enerjik olmak için farklý alternatifler ile karnýmýzý doyururuz. Çikolata, bisküvi, kraker, pastane ürünleri ve bol yaðlý poðaçalar ilk bulabildiklerimizdir. Çoðu iþ yeri kurumsal anlamda personelin saðlýk ve yaþam kalitesi açýsýndan iþ verimine yansýmasýný önemsediðinden ikindi öðünlerinde bu bahsettiðim yüksek kalorili ara öðün alternatifleri yerine taze meyve, hazýr veya ev yapýmý çorba, kuru yemiþler ve kuru meyveleri sunar. Ara öðün düþük kalorili ve az yað içerikli olmalýdýr ki hem doyursun hem de saðlýðý korusun. Tokluðu saðlama anlamýnda çorba en doðru alternatif. Besleyici nitelikli çorbanýn yanýna bir dilim ince kesilmiþ  ekmek yiyerek toplamda ara öðünde diðer abur cuburlara göre daha az kalori alýr, uzun süre açlýk hissetmeden günü geçirirsiniz. Eðer iþ yerinizde çorba bulamýyorsanýz küçük paketlerde sunulan hazýr çorbalarý da tüketebilirsiniz. Her güne farklý içerikte lezzetli çorba içtiðinizde kendinizi çok daha dinamik hissedeceksiniz.

Tok kalmak için saðlýklý öneriler

- Yüksek düzeyde kuru baklagilleri yemeðe özen gösterin. Kuru baklagiller iyi bitkisel protein kaynaðý olmakla beraber beslenmede saðlýklý diyet lifi almamýza yardýmcý olur.

- Öðünlerinizde tahýllardan hazýrlanmýþ çorba, kepekli pirinç, bulgur ve eniþteyle zenginleþtirin.

- Yüksek düzeyde meyve tüketimi ve sebze yemekte fayda var. Sebze ve meyve yemek birçok kanser için koruyucu, kalp hastalýklarýnda risk faktörü olan kolesterolü düþürücü etkiye sahiptir. Yüksek su içerikleri ve düþük yaða sahip olmalarý kalorilerinin de az olmasýný saðladýklarýnda daha fazla doymak için bol sebze ve meyve yemelisiniz.