Zindelik ve inceliğin sırrı çorbada

İkindi saatleri kilo alma konusunda kırılma noktası. Öğle ve akşam yemeği arasındaki zaman diliminde enerjiyi artırmak için yenen bisküvi ve hazır kekler şişmanlatıyor. Çorba ikindinin en sağlıklı alternatifi.

Ara öğün enerjimizin düştüğü ve vücudumuzun hızla bir şeyler yeme ihtiyacı duyduğu ikindi zamanıdır. Kahvaltıyı düzenli yapan sağlıklı kişiler öğlene kadar acıkma hissini yaşamazken, öğlen yemeğinden sonra akşama kadar olan sürecin uzun olması nedeniyle çoğunlukla birşeyler atıştırma ihtiyacı duyarız. Çalışma saatlerine göre baktığımızda öğle yemeği ile akşam eve gidiş arasındaki uzun mesafede çalışma temponuzu korumak, dikkatinizi uyarmak ve de enerjik olmak için farklı alternatifler ile karnımızı doyururuz. Çikolata, bisküvi, kraker, pastane ürünleri ve bol yağlı poğaçalar ilk bulabildiklerimizdir. Çoğu iş yeri kurumsal anlamda personelin sağlık ve yaşam kalitesi açısından iş verimine yansımasını önemsediğinden ikindi öğünlerinde bu bahsettiğim yüksek kalorili ara öğün alternatifleri yerine taze meyve, hazır veya ev yapımı çorba, kuru yemişler ve kuru meyveleri sunar. Ara öğün düşük kalorili ve az yağ içerikli olmalıdır ki hem doyursun hem de sağlığı korusun. Tokluğu sağlama anlamında çorba en doğru alternatif. Besleyici nitelikli çorbanın yanına bir dilim ince kesilmiş  ekmek yiyerek toplamda ara öğünde diğer abur cuburlara göre daha az kalori alır, uzun süre açlık hissetmeden günü geçirirsiniz. Eğer iş yerinizde çorba bulamıyorsanız küçük paketlerde sunulan hazır çorbaları da tüketebilirsiniz. Her güne farklı içerikte lezzetli çorba içtiğinizde kendinizi çok daha dinamik hissedeceksiniz.

Tok kalmak için sağlıklı öneriler

- Yüksek düzeyde kuru baklagilleri yemeğe özen gösterin. Kuru baklagiller iyi bitkisel protein kaynağı olmakla beraber beslenmede sağlıklı diyet lifi almamıza yardımcı olur.

- Öğünlerinizde tahıllardan hazırlanmış çorba, kepekli pirinç, bulgur ve enişteyle zenginleştirin.

- Yüksek düzeyde meyve tüketimi ve sebze yemekte fayda var. Sebze ve meyve yemek birçok kanser için koruyucu, kalp hastalıklarında risk faktörü olan kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir. Yüksek su içerikleri ve düşük yağa sahip olmaları kalorilerinin de az olmasını sağladıklarında daha fazla doymak için bol sebze ve meyve yemelisiniz.