Zirveye çıkmak için dibi görmek gerekir

Atalarımız ‘Görünen dağın ardı yakındır’ demişler. Ne kadar doğru bir söz. Ben de sezon başından bu yana dağı da görmüştüm, ardını da... Nitekim hemen her yazımda bunları dile getirdim. Öncelikle Başkan Dursun Özbek ve yönetiminin hoca ve futbolcu seçiminde sürekli yanlışlar içinde olduğunu söyledim. Başkan Dursun Özbek’in kardeşiyle ya da Levent Nazifoğlu ile bu işin yürümeyeceği belliydi.

Sezona Riekerink ile başlamak tam bir fiyaskoydu. Hiçbir vizyonu olmayan, büyük takım çalıştırmaktan uzak bir teknik adam olan Riekerink ile yürümeyeceği o kadar ortadaydı ki, yine de gereğinden fazla görevde kaldı.

Ardından Sarı-Kırmızılı takım Tudor’a emanet edildi. Tudor, Riekerink’e göre iyi bir teknik adam. Belki bir şeyler yapabilirdi. Ama onun da önemli hataları oldu. Öncelikle sezon ortasında bir takım bu kadar çalıştırılmaz. Futbolcular resmen sürantrene oldu. Üstelik elindeki kadro ile hiç uyuşmayacak sistemler üzerinde uğraştı durdu... Sonuç sıfır...

Kadroya gelince... Yine defalarca kez yazdım. Adanaspor’u, Akhisar’ı falan yenmişsin... Benim için hiçbir şey ifade etmez. Büyük takım, kaliteli takım büyük maçlarda ortaya çıkar. Bakıyorum Galatasaray’ın maçlarına... Bir tane büyük takım yenememiş. Bu kadro ne kadar mücadele etmiş, ne yapmış? Hiç bir şey... Hele savunma... Var mı, yok mu belirsiz.

 Bu sezon artık kaçtı... Biz ileriye bakalım. Kadronun tamamen değişmesi gerekiyor. Mevcut kadroya en az 10 tane çok iyi oyuncu alınmalı. Takım, Selçuk İnan, Sneijder ve Sabri ile 3’e bölünmüş durumda. Böyle bir kadro yapısından başarı beklemek zaten imkansız.

Giden gitti. İlk 2 hayalden öte oldu. 3’üncülük de elden gidiyor. Biraz daha ileriye gideyim. Trabzonspor bu hızla devam ederse, -ki edecek görünüyor- 4’üncülük bile tehlikede.

Galatasaray’ı uzun süredir bu kadar çaresiz görmedim.

Bazen zirveye çıkmak için dibi görmek gerekir. Bu Galatasaray bence dibi gördü, artık zirveye çıkma vakti geldi.

Bunun için de yönetim futbolu çok iyi bilen bir kişiyi bünyesine almalı. Futbolcularla, teknik kadroyla, yönetimle köprüyü bu kişi kurmalı. Transfer için de şimdiden düğmeye basılıp, Galatasaray’a layık isimler kadroya alınmalı.