Kanarya Yıldırım farkı ile!

Geçtiğimiz hafta arası İngiltere’de yaşadığı Manchester felaketi sonrasında ligin dişli ekiplerinden Konyaspor ile oynadığı maça lige tutunabilme adına son bir umut ile çıkan Fenerbahçe penaltıdan bulduğu gol ile galip gelerek derin nefes aldı.

Sakatlığı yeni geçen Jeremain Lens ile oyuna başlayan Fenerbahçe takımında rakibin sağ kanattan Ömer Ali ile yaratabileceğı tehlikelere karşı Hasan Ali ve İsmail Köybaşı’nı aynı kanatta oynatan Hollandalı teknik adam Advocaat, Emenike ve Van Persie’yi gol umudu olarak sahaya sürdü.

Orta alanda Mehmet Topal ve Josef’in mücadeleci ve sert oyunları savunmayı oldukça rahatlatırken, Konyaspor hücum oyuncularının pozisyon bulmada zorlanmasını sağladı.

Maçın hakemi Bülent Yıldırım son dönemin sürekli tartışılan ismi olarak dün akşam verdiği kararlar ile yeni tartışmalara yol açtı.

Oyunun ilk yarısında Fenerbahçeli Lens ile Abdülkerim arasında Konyaspor ceza alanı içindeki ikili mücadelede rakibinin amatörce yaptığı faulu iyi kullanan Lens takımına doğru bir penaltı kazandırdı.

İkinci yarıda ise penaltı tartışmalarına neden olan iki pozisyon vardı.

Fenerbahçeliler’in penaltı beklediği pozisyonda Konyasporlu oyuncunun kolları doğal konumunda ve vücuduna yapışıktı. Burada hakem oyunu devam ettirerek doğru bir yorum yaptı.

Fenerbahçe ceza alanı içinde ise kendisine doğru gelen topa sağ kolunu açarak müdahale eden Skrtel’in bu hareketine Konyaspor lehine penaltı kararı veremeyen hakem Bülent Yıldırım, sonucu etkileyen önemli bir hata yaptı.

İlk yarıda Van Persie ve Hasan Ali’nin kafa toplarına yükselirken dirseklerini amaç dışı kullanarak yaptıkları faullere sarı kart göstermeyerek hatalı yorumlar yaptı.

Ayrıca yine ikinci yarıda Fenerbahçeli Josef’in rakibinin aşil tendonu ve topuğuna yaptığı bilerek ve sakatlayıcı şekilde basmasına sarı kart yerine kırmızı kart göstermeyerek hatalarına bir başkasını ekledi.

Sonuç olarak takdir haklarını misafir takımdan yana kullanan Bülent Yıldırım kötü bir yönetim gösterdi.