Zor da olsa güzel

Böylesi enternasyonel maçlarda kendi evinde ve seyircinin önünde oynuyorsan, hiçbir mazerete sığınmadan maçı kazanacaksın. Eğer kazanamayacak bir futbol sergileniyorsa bile 3 puanı hanesine yazdırmak için son dakikaya kadar savaşacaksın.

Fenerbahçe kendi evindeki avantajını sergilemek için özellikle ikinci yarıda etkisiz kaldı. Sarı-Lacivertliler, agresif futboldan uzak. Pas hataları fazla. Organize ataklardan yoksun. Orta saha kontrolünü de Ajax’a bırakmıştı. Ajax topa daha fazla sahip oluyor gibi gözükmesine rağmen kalemizi rahatsız edecek pozisyonlara sahiplenemedi. Fener’in de Van Persie ile maç başında, kale dibinden kaçırmış olduğu bir golü izledik. İkinci yarıda Souza’nın bir kafa vuruşu, gol beklentilerini sonuçsuz bıraktı.

Van Persie, ileride yalnızlığa mahkum olduğu sürece başarılı futbol sergileyemez. Nani’ye gelecek olursak, top ayağında bireysel takılmaya meraklı.. Genellikle dripling yaparken devamlı top kayıpları yaptı. Eğer Fenerbahçe iyi kadro kurduysa, yıldızları çok önemsiyorsa böylesi maçları öyle ya da böyle kazanması gerekiyor.

Fernandao değişikliği Pereira’nın yaptığı en önemli iş olarak dikkat çekti. Ajax’ın savunmasında güçlü fiziğiyle daha çok topa sahip olma sinyalini veren Fernandao, 89’da kornerden gelen pozisyonda bitiriciliğini konuşturdu.

Fenerbahçe etkili futbol oynadı diyemeyiz. Çok zorlandı.. Rakip kaleye gitmekte zorlandığı dakikalarda duran topla gelen galibiyet Fener’in gruptan çıkma şansını yükseltti.

Böylesi kritik bir maçta kazanmayı başaran Pereira’nın en önemli bir sınavı daha var. O da dört gözle beklediğimiz Galatasaray derbisi... Bu önemli karşılaşmada Fener’in kalitesini konuşturup, gücünü ıspatlaması gerekiyor.