Zor dostum zor

Galatasaray, Teknik Direktör Jan Olde Riekerink’le bu işi yürütemeyecek. Daha doğrusu Riekerink teknik direktör değil. Sarı-Kırmızılılar, dün akşam Türk Telekom Arena’da taraftarı önünde maçı 2-0’a bağlamış rahat rahat oynarken, kim dürttü, ne dürttü anlamak mümkün değil, Riekerink önce Sabri’yi sonra da Semih’i oyuna aldı. Bu iki futbolcunun da Galatasaray’a katkısı artık sıfın altında. Nitekim, değişiklikten hemen sonra Gaziantep’in golü geldi.

Maç taraftarı da seyirciyi de duygulandıran görüntülerle başlamıştı. Önceki gece Vodafone Arena’nın yakınındaki patlamada şehit olan polislerimiz için seyirci sürekli ayaktaydı. Sarı-Kırmızılılar’la çevik kuvvet sarmaş dolaş oldu sahada.

Yasin’in attığı ilk golden sonra iki çevik kuvvet görevlisine sarılması ve gol sevincini onlarla paylaşması gerçekten görülmeye değerdi. Milletin, askeriyle, polisiyle nasıl bütünleştiğini, nasıl terörün beynine indirilecek bir yumruk oluşturduğunu çok rahat ve açık bir şekilde gördük.

Galatasaray’da giydiği formanın hakkını tam anlamıyla veremeyen futbolcular var. Yorulanlar, oyunlarını 90 dakikaya yayamayan oyuncular var. Galatasaray dün akşam başta Wesley Sneijder, Lukas Podolski ve Eren Derdiyok’un ne kadar formsuz olduğunu açıkça gördük. Ama bu çok doğal. Böyle bir hoca varsa takımın başında, o zaman futbolcu da ona ayak uydurur bir süre sonra. Öyle goller kaçırdı ki Galatasaray, 10 kişi kalmış bir Gaziantep’i güçlükle ancak 3-1 yenebildi.

Gaziantepspor önünde paslarla ceza sahası içine girip son vuruşu yapamayan bir Galatasaray vardı. 10 kişi kalmış rakibinden baskın yiyen ve ikinci golü ağlarına görmemek için kan-ter içinde kalan bir takım.

Galatasaray için dün akşamki karşılaşmadan sonra daha fazla söyleyecek bir şey yok. Galatasaray devre arasında radikal değişikler yapmasa en başta takıma doğru dürüst bir hoca getirmezse şampiyonluğu da Avrupa’ya gitmeyi de şimdiden unutsun.