Zor maçı şansla kolaya çevirdiler

Fenerbahçe’nin çok adamla hücum girişimleri başlangıç zamanında gerekli etkiyi yapamazken, zaman zaman ağır ve yavaş futboluyla bekleneni veremezken, Hasan Ali’nin ileriye hamlesiyle Aatıf’a çıkardığı topla birinci gol gelmiş oldu. Daha sonrasında ise Soldado ile gelişen bir atakta Medjani kendi kalesine ikinci Fenerbahçe golünü attı. Bu da çok zorlu Sivas deplasmanında Fener’in şansı oldu.

Fenerbahçe iki golle öne geçmesinin avantajı ile maçın ilk yarısını bitirdi. Kanarya’nın futbolu göze iyi gelmeyebilir. Sıkıntı da verebilir. Kazanınca futbol eleştirisi yerli yerine oturmuyor. Takım halinde tedbirli olarak tabelayı lehine çevirebiliyorsan bekleneni de vermiş olursun. İlk yarıda göze batan Şener, Soldado ve Aatıf biraz da Hasan Ali’yi gösterebiliriz.

Sivasspor’a bakacak olursak, girmiş olduğu pozisyonları normal süre içinde golle sonuçlandıramıyorsan kaderine mahkum olursun. Sivas 90+1’de Robinho ile golü buldu ama geç kalmıştı.

Medjani’nin kale dibinden kaçırılan golü akıllara durgunluk vericiydi. İkinci yarı oyun şartları değişse de, Sivasspor baskı kursa bile Fenerbahçe skoru korumak için savunmaya geçerek kontra atağa yöneldi. Sivasspor’un kendi evinde böylesine rahat bir şekilde teslim olması hiç de beklenmiyoırdu. Bu Sivasspor geçmiş dönemlerde zirvedeki takımları kendi evinde yenen olurken, Sarı-Lacivertliler’e kolay teslim oldu.

Fenerbahçe çok rahat deplasman galibiyeti alırken, şans faktörü de yanındaydı. Böylesine ligimizin büyük kulübü olarak nitelendirilen takımlardan biri olan Fenerbahçe kazanmış olduğu Sivas maçından sonra zirvedeki takımları bir hayli endişeye soktu.