Zor ve mücadele gerektiren bir dolunay

Bu gece Kova burcunda oluşan dolunay hepimizi duygusallaştıracak ve olayları hızlı bir şekilde sonuçlandırmamıza yardımcı olacak. Bu dolunay bayağı zor ve mücadeleli bir dolunay, zira disiplin gezegeni Satürn’ün baskısı altında. Satürn devredeyken çok çalışmak ve kestirme yollara sapmadan oyunu kurallarıyla oynamak kesin başarı getirir. Diğer yanda dolunayın Uranüs’ten aldığı destekleyici titreşimler sayesinde yeni teknoloji, sıradışı yaklaşımlar ve son dakika sürprizleri de hayatımızı kolaylaştıracak. 

Kovalar, Aslanlar ve Ay’ın enerjisine herkesten çok duyarlı olan Yengeçler ikinci sırada;  Koç ve Akrepler ise dolunayın titreşimlerini direkt olarak hissedecek burçlardan. 7 Şubat doğumlu Kovalar ve 10 Ağustos doğumlu Aslanlar, sadece dolunayın bu üç-dört günlük döneminde değil önümüzdeki bir yıl boyunca hayatlarındaki bazı önemli olayları sonuçlandıracak ama bunun için epey mücadele edecekler. 25 Şubat doğumlu Balıklar ile 30 Temmuz doğumlu Aslanların kararlarında dikkatli olmaları gerekiyor. Kararsızlık veya tam tersi bir anda verilen kararlar sonucu büyük risk alma eğiliminde olacaklar.

15 Ağustos Cuma günü zirveye çıkan başka bir etkileşim ise 2 Ocak doğumlu Oğlaklar ve 4 Kasım doğumlu Akreplere büyük bir enerji, irade, cesaret ve mucizeleri gerçekleştirme gücü veriyor.

 

Koç 21 Mart - 20 Ni­san

Yıldız haritanızın en kalabalık bölgesinde oluşan dolunayla beraber çevrenizde pek çok insan olacak. Bu dolunayda arkadaşlar, gruplar ve dernek, kulüp gibi topluluklar ön plana çıkıyor. Kalabalık bir davete katılabilir ya da bir dernekte etkin rol alabilirsiniz. Ancak bu davet çok masraflı olabilir veya para durumunuz yüzünden katılamayabilirsiniz. Bir arkadaşınızın hayatında ya da aranızdaki ilişkide önemli bir gelişme olabilir. Yönetici konumundaki birinin de desteğiyle büyük miktarda kazanç sağlayabilirsiniz.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

Bu pazar günü zirveye çıkan dolunayla beraber aileniz veya kariyerinizle ilgili bir mesele ön plana çıkacak ve hızla sonuçlanacak. Başarınızdan dolayı sektörde isminiz duyulabilir ve sizden bahsedilebilir. Kişisel hırslarınız ve mesleki hedefleriniz ön plana çıkmışken eve ait sorumluluklarla da ilgilenmeniz gerekecek; kısa bir yol veya önemli konuşmalar yapabilir, duygularınız ve mantığınız arasında bocalayabilirsiniz. Sizi cesaretlendiren kişiyle aynı fikirde olmayacaksınız ve onu aşmanız gerekecek.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

Dolunayla beraber yurtdışı, seyahat, hukuk, üniversite, yabancılar ve medya bağlantılı konular gündeme gelebilir ve kısa sürede neticelenebilir. Din, felsefe gibi konulara kafa yorabilir ve fikir tartışmaları yapabilir, seminer veya kongre gibi eğitici ortamlarda bulunabilirsiniz. Alternatif olarak akrabalarla ilgili haberler alabilirsiniz. Günlük işleriniz zaten çoktu. Bu durum sizi biraz kısıtlayacak ve aynı anda pek çok yere yetişmeniz gerekecek. Arkadaşlarınız ise son dakikada yardımınıza koşabilir. Sürprizler var!

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

Dolunayın enerjisiyle beraber bu hafta sonunda para alışverişiniz artacak. Bir yere yüklü miktarda ödeme yapabilir, başka bir yerden de para alabilirsiniz. Kariyerinizde, yeni teknolojiyle alakalı olarak sürpriz bir sıçrama yapabilirsiniz. Bu gelişme, maaşınız dışında örneğin komisyon, tazminat, hisse, prim yoluyla gelir elde etmenizi sağlayacak. Başka bir tıbbi işlem de gündeme gelebilir. Çocuklar veya sevgiliniz sizi hem destekleyecek hem de onların sorumlulukları kısıtlanacak.

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos

Doğum günü döneminizde burcunuzda toplanan gezegenlerle inisiyatif size geçiyor ama bu pazar oluşan dolunaydan dolayı karşı tarafın istekleri ön planda. Dolunayın ışığı iş ya da özel yaşamınızdaki yakın ilişkinizi aydınlatacak ve ne durumda olduğunuzu göreceksiniz. Bu iyi de olabilir, kötü de! İlişkinizde yakınlaşabilir, nişanlanmaya veya evlenmeye ya da ayrılmaya karar verebilirsiniz. Ortaklık kurabilir veya bitirebilirsiniz. Her şey ilişkinin şimdiye kadar nasıl gittiğine bağlı, dolunay sadece ışık tutuyor.

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

Bu hafta sonunda yorulacak ve bir iş için çok çalışacaksınız. Pazar günü oluşan dolunayda bir işi teslim edeceğiniz gibi bir projeye başlamak için onay da alabilirsiniz. Alternatif olarak sağlıkla ilgili konular gündeminize gelebilir ve çeşitli kontrolleri yaptırmanız gerekebilir. Sağlığınızı korumaya yönelik önlemler alabilirsiniz. Ayrıca akrabalarınızla ilgili bazı sıkıntılar olabilir ve onların bu durumu sizi kısıtlayabilir. Kısa bir seyahate çıkabilirsiniz. Ortak maddi kaynaklarda gelişmeler olabilir ve sürpriz bir para gelebilir.

Terazi 24 Eylül - 22 Ekim

Bu hafta sonu duygusal geçebilir. Dolunayın ışığı bazı durumlara ışık tutarak gerçeği görmenize ve aynı zamanda duygularınızın derinleşmesine neden olacak. Aşk, çocuklar, hamilelik ve sanat gibi yaratıcı alanlarda bir gelişme ve sonuçlanma yaşayabilirsiniz.  Eşiniz ya da ortağınızın bir sürprizi olabilir. Sizi kısıtlayan ve tutan unsur ise para konuları olacak. Uğraşacağınız takdirde aşacağınız bir engel var. Ev ve mülkle bağlantılı para konularında ise büyük bir kolaylık yaşayabilirsiniz.

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım

Taşınma, tamirat, ev satın alma, satma, kiralama veya evde misafir ağırlamakla meşgul olabilirsiniz. Burcunuzdaki Mars gücünüze güç katıyor ama disiplinli ve temkinli Satürn de burcunuzda olduğundan hızla ilerlemenize engel oluyor. Dolunay iç dünyanıza odaklanmanıza, evde vakit geçirmenize ve önemli bir konuya son noktayı koymanıza neden olacak. Tüm bu iç hesaplaşmaların ortasında kariyerinizde bir gelişme olması da mümkün. İş programınızda ve çalışma ortamınızdaki gelişmeler çok ani olacak.

Yay 23 Kasım - 22 Aralık

Seyahate çıkabilir veya gittiğiniz yerden dönüyor olabilirsiniz. Dolunayın enerjisiyle birlikte imzalamanız gereken bir anlaşma, akrabalarınızla ilgili bir durum da ön plana çıkabilir. Dolunay iletişim kökenli projeler ve orta eğitimle ilgili gelişmeleri de gündeme getirebilir. Haberleşme trafiğiniz çok yoğun; haberler alıp yayacak, toplantı ve yazışmalarla meşgul olacaksınız. Eşiniz, çocuklar ve hamilelikle ilgili sürpriz haberler alabilirsiniz. Ancak bazı korkular ve psikolojik yükler sizi yavaşlatabilir.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

Bu hafta sonunda büyük bir şey satın alabilirsiniz, bir yerden para alabilir ve başka bir yere  para yatırabilirsiniz ya da gelir kaynaklarınızda bir değişiklik olabilir. Maddi konularda cesur davranacaksınız. Dolunay para evinizi aydınlattığından bir konu hızla sonuçlanacak. Bir arkadaşınız sizi cesaretlendirirken, diğerinin sorunları sizi sıkıntıya sokabilir. Kendi işinizi yapıyorsanız şirketin geliri kısıtlı olabilir ama büyük bir atılım yapabilir ve başarılı olabilirsiniz. Eve dair beklenmedik gelişmeler yaşayabilirsiniz. 

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

Burcunuzda senede sadece bir kez oluşan dolunayla beraber sizin için özel bir konu neticelenme aşamasına gelebilir veya hızla bir sonuç alabilirsiniz. Eş ve ortaklıklardan yana şanslısınız; nasıl bir gelişme olursa olsun uzun vadede sizin yararınıza olacak. Hayatınızda sizi kısıtlayan kariyer sorumlulukları veya annenizle ilgili meseleler aynı zamanda gelişip ilerlemenizi de sağlayacak. Eğitim ve akrabalar ise haberler alabilir veya siz spontan bir şekilde  seyahate çıkabilirsiniz.

Balık 20 Şubat - 20 Mart

Yıldız haritanızın en gizemli bölgesinde oluşan dolunayla beraber duygularınız karmakarışık. Bilinçaltınızdaki dalgalanmalardan dolayı geçici bir huzursuzluk yaşayabilirsiniz. Kendinizle hesaplaşabilir, geride bırakmak istediğiniz ilişki ve alışkanlıklar üzerinde düşünebilirsiniz. Olumsuz davranış biçimleri ve kötü alışkanlıklardan vazgeçmek için gerekirse bir uzmandan yardım alın. Bazı sırları öğrenebilir veya sizin sırlarınız açığa çıkabilir. Parayla ilgili kaygılarınızı yatıştıran bir olay yaşayabilirsiniz.