Zorlanmadan kazandılar

Önümüzdeki hafta Kadıköy’de oynayacağı Fenerbahçe derbisi öncesinde puan kaybına tahammülü olmayan Beşiktaş takımı, Konyaspor önünde kendisini çok fazla zorlamadan iki gol ile üç puan almayı bildi.

Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi maçlarında ideal kadrosunu bozmamaya özen gösteren Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, bu kez sakat ve cezalı oyuncuları Oğuzhan ve Tosic’i mecburiyetten oynatamazken, savunmada yeni transfer Medel’e, orta alanda ise Tolgay’a forma verdi.

Siyah-Beyazlılar oyuna öyle sabırlı başladılar ki ilk on dakika boyunca savunmada Medel ve Pepe ile başlayıp bıkmadan usanmadan devamlı pas yaptılar, topun kendilerinde kalmasını sağlayıp rakiplerini adeta uyuttular ve yaptıkları ilk akında da Caner’in adrese teslim ortasında Cenk’in harika kafa vuruşu ile golü buldular. İlk yarının kalan bölümünde rakibinin üzerine çok gitmeyen bir Beşiktaş takımı izledik.

İkinci yarıda ise oyun alanında Quaresma’nın gösterisini izledik. Portekizli yıldız biraz ciddi olup, üst düzeyde olan kişisel becerisini de oyuna yansıttığı zaman hem takımına çok büyük katkı sağlıyor hem de seyredenlere büyük bir keyif veriyor. Dün akşam da takımı adına attığı ikinci gol tam bir usta işiydi.

Şili Milli Takımı’nda oynayan, orta alanda da yer alabilen yeni transfer Medel alıştığımız stoper tiplerinden farklı bir savunmacı. Çabuk ve dengeli bir oyuncu olduğundan yerinde müdahaleler yapabiliyor, topu oyuna iyi sokup kısa boyuna rağmen hava toplarında da etkili olabiliyor.

Sonuç olarak sahadan istediğini alarak ayrılan Siyah Beyazlılar önümüzdeki hafta sonu oynanacak derbi için de hazır olduğunu gösterdi.