Zülfikar’a takıldılar

Milli maç arasından sonra lige dönen Galatasaray, Atletico Madrid ile Avrupa maçı öncesi Arena’da Mersin ile karşı karşıya geldi. Grosskreutz transferinde büyük bir skandala imza atan, transferin son gününde Telles ve Melo’yu da Inter’e gönderen Aslan , transfer yasağı bulunan ve kadrosuna takviye yapamayan , 3 haftada 3 gol atıp kalesinde 9 gol gören Mersin karşısında kendi taraftarı önünde ilk galibiyetine kolay ulaşır diye düşünmüştüm

Net favori görünsede Galatasaray bu maçta ilk 30 dakikalık  bölümde istediği baskıyı ve oyunu Mersin’e kabul ettiremedi. Mersin’e oynama şansı verip Servet’in bile ataklarda rol oynuyor olması sizin ne kadar takım olarak presten  uzak olduğunuzun kanıtıdır. Karşılıklı kaçan goller Burak ve Welliton’dı ilk 15 dakikada. Sneijder iki kez Mersin kalesini uzaktan yokladı ama günün başarılı ismi Muammer Zülfikar gole izin vermedi. Podolski’yi ilk yarı sahada hiç görmedim.

İlk yarıyı golsüz kapayan Galatasaray 2. yarı çok adamla hücum yapıp golü düşündüğü anda kaptırılan topta Welliton sağ köşeye vuruşunu yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Galatasaray bu şok golü, ilk yarı ortalıkta görünmeyen Podolski ile 1 dakika sonra dönen topa yaptığı golle atlattı ve tekrar oyuna denge getirdi. Sarı-Kırmızılılar bu golden hemen sonra baskısını arttırdı. Burak ve Podolski ile yakaladığı pozisyonlarda yine kaleci Zülfikar gole izin vermedi. Rakip kaleyi bunalttı ama maça damga vuran isim, yaptığı, tam 7 net  kurtarışla , Galatasaray’a galibiyet için geçit vermeyen kaleci Muammer Zülfikar’dı. Sonuçta Galatasaray bu sezon Arena’daki ikinci maçında da 3 puanla tanışamadı ve kayıp 7’ye çıktı.

Galatasaray top ayağındayken oynayan takım özelliğini Avrupa arenasında devam ettirip, savunma kısmını bu maçtaki gibi kötü yaparsa, geçen seneki gibi erken veda ile sonuçlandırır, benden söylemesi.