7. Bellek Olimpiyatları ve ÜYEP Mezuniyet Töreni

Genel Haberleri

7. Bellek Olimpiyatları ve ÜYEP Mezuniyet Töreni

- Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gündoğan: - "Çocuklarımızı iyi ve ahlaki değerlere bağlı insanlar olarak yetiştirmeliyiz"

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Üstün Yetenekliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜYEP) tarafından "7. Bellek Olimpiyatları" ve "ÜYEP Mezuniyet Töreni" gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, Yunus Emre Yerleşkesi'nde Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, AÜ'nün özel eğitim alanında ihtisaslaşmış bir üniversite olduğunu vurguladı.

Özel eğitimin tüm alanlarında yıllardır eğitim vererek topluma her alanda katkı sunduklarını anlatan Gündoğan, şöyle konuştu:

"ÜYEP de bu özel eğitim alanının önemli birimlerinden biri. 10 yıldır özel yetenekli çocuklarımızı toplumun saygın kurumlarına hem öğrenci olarak yönlendiriyoruz hem de onların yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyoruz. Üstün yetenekli olmak, zeki olmak tabii ki önemli şeyler ama asıl önemli olan, sahip olunan bu kapasiteyi toplum ve insanlık yararına kullanmak. Ben inanıyorum ki burada yetişen çocuklar yeteneklerini ülkesinin, milletinin, insanlığın yararına, toplumun gelişmesine, yoksulluğun ortadan kaldırılmasına, daha adil ve yaşanır bir dünya kurulmasına katkı olarak sunacak. Bu noktada tüm aile bireylerine çok önemli bir görev düşüyor. Çocuklarımızı iyi ve ahlaki değerlere bağlı insanlar olarak yetiştirmeliyiz."

AÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Cavkaytar da bireysel farklılıkların dünyaya renk kattığını belirterek, çocukların hepsinin kendine özgü özellikleri olduğunu anımsattı.

Özel eğitim anlamında AÜ'nün bir merkez olduğuna işaret eden Cavkaytar, bütün çocukların özel eğitim hizmetlerinden aynı şekilde yararlanıp geleceğin aydın gençleri olarak yetişmeleri için çaba harcadıklarını dile getirdi.

AÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdoğan Kaya da ÜYEP'in eğitim alanında çok önemli bir yeri olduğunu vurguladı.

ÜYEP Müdürü Prof. Dr. Uğur Sak da 2016-2017 öğrenim yılında mezun olan öğrencileri tebrik etti.

Konuşmaların ardından ÜYEP öğretmenlerinden Selin Bozbey Esmeroğlu'nun sunduğu 7. ÜYEP Bellek Olimpiyatı başladı. 53 kişi arasından seçilen 5 öğrencinin katıldığı, üç aşamadan oluşan bellek olimpiyatlarında başarılı olan öğrencilere Rektör Prof. Dr. Gündoğan tarafından plaket verildi.

7. ÜYEP Bellek Olimpiyatı'nın ardından ÜYEP Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Gündoğan ve Prof. Dr. Sak tarafından öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından keplerin atılmasıyla tören sona erdi.