Afrin şehidinin ismi mezun olduğu okula verildi

Genel Haberleri

Afrin şehidinin ismi mezun olduğu okula verildi

- Afrin'de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel'in isminin Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde mezun olduğu okula verilmesi dolayısıyla tören düzenlendi

KASTAMONU (AA) - Suriye'nin Afrin kırsalında 1 Mart'ta teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel'in ismi, Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde mezun olduğu okula verildi.

İnebolu İmam Hatip Anadolu Lisesinin isminin Şehit Arif Demirel İmam Hatip Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Okul bahçesindeki törene şehit Arif Demirel'in ailesi ile Kaymakam Atakan Atasoy, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Ayşe Baysal, öğrenciler, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, Şehit Arif Demirel'in özgeçmişi okundu.

Kaymakam Atasoy, yaptığı konuşmada, Arif Demirel'in şahadet haberini ailesine kendisinin verdiğini söyledi. O gün ailenin kendisinden şehidin isminin mezun olduğu okula verilmesini istediğini aktaran Atasoy, "Hemen gerekli girişimlerde bulunduk ancak yeni eğitim öğretim yılının açılışına bunu yapmayı uygun gördük. Daha da anlamlı bir tarih olsun dedik. 19 Eylül'de hem şehit yakınları, gazilerimizle bir törende buluşacağız hem tabelasını beraber asalım dedik." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından yeni tabela, Kaymakam Atakan Atasoy ve şehit babası Aydın Demirel tarafından okulun duvarına asıldı.

Şehidin aile bireylerinin gözyaşlarını tutamadığı tören, aşure ikramıyla sona erdi.