"Bölgesel ve global bir güç haline gelen Türkiye var"

Genel Haberleri

"Bölgesel ve global bir güç haline gelen Türkiye var"

- Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal: - "Yarınlara daha güvenle, daha inanarak bakacağız. Beklenenlerin de üzerinde gelişme kaydeden, büyüyen, kalkınan, her yönüyle bölgesel ve global bir güç haline gelen Türkiye var"

BAYBURT (AA) - Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, "Yarınlara daha güvenle, daha inanarak bakacağız. Beklenenlerin de üzerinde gelişme kaydeden, büyüyen, kalkınan, her yönüyle bölgesel ve global bir güç haline gelen Türkiye var." dedi.

Ağbal, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bayburt Şubesi'nin açılış programında yaptığı konuşmada, MÜSİAD'ın sadece ekonomiyle ilgili bir sivil toplum örgütü değil, Türkiye'nin her yönüyle milli ve yerli duruşunun hikayesinin içerisinde önemli bir figür olduğunu, zor zamanlarda duruşuyla ve yaptıklarıyla Anadolu ruhunu, Anadolu inancını, bu topraklara olan bağlılığını gösterdiğini ve göstermeye devam ettiğini belirtti.

Türkiye'nin son 16 yıllık demokratikleşmesinde inanç ve teşebbüs hürriyetinin gelişmesinde MÜSİAD'ın büyük sorumluluklar üslendiğini anlatan Ağbal, "İnşallah yarınlara daha güvenle, daha inanarak bakacağız. Zaman zaman yaşadığımız sorunlar oldu, bugünlere kolay gelmedik. Bugünlere geleceğimize kimse inanmıyordu. Kimse bugünlere geleceğimizi beklemiyordu. Beklenenlerin de üzerinde gelişme kaydeden, büyüyen, kalkınan, her yönüyle bölgesel ve global bir güç haline gelen Türkiye var." diye konuştu.

Bu durumun herkesi memnun etmediğini vurgulayan Ağbal, şunları kaydetti:

"Herkes bundan memnun değil, memnun olmalarını da beklememek lazım. O açıdan Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemize, milletimize, bu coğrafyaya, bu bölgeye katmış olduğu çok müstesna değerler var. İnşallah hep beraber, milletçe, sivil toplum örgütleriyle, hükümetiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde karşılaştığımız sorunları bugüne kadar nasıl aştıysak, inşallah şu dönemde de karşılaştığımız sorunları hep beraber aşacağız, ona inanıyoruz."

- "Elimizi taşın altına koymaya hazırız"

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan da Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Sistemi'yle, değişen dünyanın değişen siyasi mantalitesi içinde yeni bir yönetim sistemi ve yeni bir ekonomi modeliyle "artık biz varız" dediğini ifade etti.

Türkiye'nin dünya sahnesindeki her alanda gücünü artırdıkça saldırıların da o oranda arttığını kaydeden Kaan, "MÜSİAD, yönetim sistemine ve ekonomik modele olan inancını defaatle dile getirmiştir. Mesajımız gayet nettir. Sonucu ne olursa olsun Sayın Devlet Başkanımızın ve ekonomi yönetimimizin arkasındayız, elimizi taşın altına koymaya hazırız." dedi.

Kaan, Türk ekonomisinin tek tip ekonomik modelin işleyebileceği ülkelerden olmadığını bildirdi.

Türkiye'nin bölgesel dinamikler ve sektörel üretimleri nedeniyle çok sayıda modelin işlediği bir yer olduğunu belirten Kaan, "Bu durum bir dezavantaj değildir, tam aksine pek çok fırsatı da beraberinde getirir. Hem çok sayıda bölge ve sektör temelinde uzlaşmayı sağlar hem de iktisadi daralmanın da risklerine dengeler." ifadesini kullandı.

MÜSİAD olarak çağın gereklerinin de farkında olduklarını aktaran Kaan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Paranın tanımı ve önemi değişirken sadece nakdi değil ayni varlığıyla güçlü bir sermaye bloku olmanın da savunucusuyuz. Nedir bu ayni varlıklar? Milli üretimlerimiz, markalarımız, diplomasimiz, elbette kurumsal yapılarımız. Bu nedenle MÜSİAD olarak sermayenin kurumsal kimliğini de savunmaktayız. Üretimin tüketimden çok daha güçlü koz olduğunun da farkına varmalıyız."

Açılış programına Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak, MÜSİAD Bayburt Şube Başkanı Erdal Şentürk, MÜSİAD yönetim kurulu üyeleri ve bazı şube başkanları ile iş adamları da katıldı.