Canlı heykellerin, cansız performansı ilgi görüyor

Genel Haberleri

Canlı heykellerin, cansız performansı ilgi görüyor

- Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali kapsamında, vücutlarının büyük bir bölümünü boyayarak giydikleri kostümlerle gerçek ya da hayali kişileri saatlerce hareketsiz durarak canlandıran sanatçıların performansı beğeni topluyor

KIRKLARELİ (AA) - 28. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali kapsamında, vücutlarını boyayarak giydikleri kostümlerle gerçek ya da hayali kişileri saatlerce hareketsiz durarak canlandıran sanatçıların performansı ilgi görüyor.

İzmir Beyaz Sanat Canlı Heykel Atölyesi sanatçıları, İstasyon Caddesi'nde, kostüm ve makyaj hazırlıklarının ardından gösterilerine başlıyor.

"Tarihte Ünlü Kadınlar" adı altında Sabiha Gökçen, Nene Hatun, Kleopatra gibi isimleri canlandıran 20 kadın sanatçı, gösteri kapsamında saatlerce hareketsiz duruyor. Yanlarına yaklaşan ya da fotoğraf çekenlere küçük tepkiler veren sanatçılar, izleyenleri şaşırtıyor.

Canlı heykel performans grubu yöneticisi Özge Didem Cabrita, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tarihte Ünlü Kadınlar" etkinliği ile birçok ünlü kadın karakteri canlandırdıklarını söyledi.

Zor bir görev yaptıklarını belirten Cabrita, hem kültürel hem de sanatsal bir çalışmaya imza attıklarını ifade etti.

Festivalde güzel karşılandıklarını belirten Cabrita, sanatlarını icra ederken zaman zaman zorlandıklarını kaydetti.

Vatandaşların bazen kendilerine dokunarak canlı olup olmadıklarını kontrol ettiğini aktaran Cabrita, "İnsanlar merak ediyorlar, canlı olup olmadığımıza bakıyorlar, el teması kuruyorlar. Performansımı sergilerken ise hiçbir şey düşünmüyorum, belli bir noktaya odaklanıyorum. Kafam bomboş oluyor." dedi.

Canlandırdıkları karakteri yaşadıklarını ifade eden Cabrita, "Canlandırdığımız karakteri tabii ki yaşıyoruz. Zaten bunun öncesinde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Önce karakterin hayat hikayesini okuyoruz, öğreniyoruz, görsellerini inceliyoruz. Ona göre kendimizi hazırlıyoruz. Hazırlayana kadar da uzunca süre geçiyor aradan. Dolayısıyla karakter üzerimize yapışmış oluyor. Bu şekilde canlandırabiliyoruz." diye konuştu.