İHH'dan Kırgızistan'da ramazan yardımı

Genel Haberleri

İHH'dan Kırgızistan'da ramazan yardımı

- "Ramazan Birlikte Güzel" sloganıyla yola çıkan İHH ekibi, Kırgızistan'da 5 bin 184 mağdura kumanya ulaştırırken bin 870 kişiye de iftar verdi

İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ekibi, ramazan dolayısıyla Kırgızistan'da muhtaçlara yardımda bulundu.

İHH'dan yapılan açıklamaya göre, ramazan boyunca 120 ülke ve bölgede faaliyet gösteren vakıf, çalışmalarını "Ramazan Birlikte Güzel" sloganıyla sürdürüyor. Ramazan sonuna kadar 3 milyon mağdur ve muhtaca ramazan yardımı ulaştırmayı hedefleyen İHH, bu kapsamda Orta Asya ülkesi Kırgızistan'da da kapı kapı dolaşarak kumanya dağıtıp iftar verdi.

Ramazan çalışmaları kapsamında başkent Bişkek'te bulunan İHH ekibi, yetimleri de unutmadı. İHH ekibi, yetimlerin aile sıcaklığından mahrum kalmaması ve yalnızlıklarını hissetmemeleri amacıyla yetimhanelerde kalan 300 yetime bayramlık kıyafet vererek, onları oyun parkına götürdü. Etkinliğin sonunda yetim çocuklara çeşitli oyuncaklar hediye edildi.

- İHH, Kırgızistan'da 307 yetimin masrafını üstleniyor

Kırgızistan'da 10 yılı aşkın süredir faaliyetini sürdüren İHH, "Yetim Sponsorluk Sistemi" ile her ay düzenli olarak 307 yetimin masraflarını üstleniyor. İHH, ayrıca ülkede "Yetim Dayanışma Günleri" yapıyor, ramazan, kurban ve kış çalışmaları ile adak-akika kurban kesimi gerçekleştiriyor.

İHH'nın ülkede halihazırda ibadete açtığı 6 ayrı camisi de bulunuyor.

- "İyilik hakim oluncaya dek çalışmalarımızı sürdüreceğiz"

Açıklamada görüşlerin yer verilen İHH Yönetim Kurulu Üyesi Vahdettin Kaygan, faaliyetleri gerçekleştirmek üzere 5 kişilik ekiple Kırgızistan'a geldiklerini ve ramazan vesilesiyle başkent Bişkek'te ve kırsal kesimlerde yaklaşık 9 bin mağdur Müslüman'a yardım ulaştırdıklarını belirtti.

Kaygan, şunları kaydetti:

"Bu yıl da ramazan vesilesi ile hamdolsun ki bu topraklardayız, mağdur kardeşlerimizin acılarını bir nebze dindirebilmek için çaba sarf ediyoruz. Bu vesile ile bu sene burada 5 bin 184 kişiye kumanya paketi dağıttık ve bin 870 kişiyi de iftar soframızda ağırladık. Kumanya paketlerimizde ailelerin 1 aylık ihtiyaçlarını karşılayacak temel gıda malzemeleri bulunuyor. Bunun yanında ayrıca 5 adet adak-akika kurbanı keserek mağdur bin 500 kişiye de taze et dağıtma fırsatı yakaladık. Ramazan dışında da yeryüzünde iyilik hakim oluncaya dek çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

- "Türkiye halkına ve İHH'ya çok teşekkür ediyorum"

İHH’nın kumanya yardımı ulaştırdığı mağdurlar arasında tek başına hayata tutunmaya çalışan 79 yaşındaki Ahıska Türkü Niyaz Fazliyev de bulunuyor. Uzun zaman önce oğlunu, kısa bir süre önce de 43 yıllık hayat arkadaşını kaybeden Niyaz Fazliyev, başkent Bişkek’in arka sokaklarında yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

Oğlunu kaybettikten sonra İHH'nın kendisiyle ilgilenmeye başladığını anlatan Fazliyev, "Eşimi de kaybedince bir başıma kaldım. Türkiye halkına ve İHH'ya çok teşekkür ediyorum. Bizi her daim soruyorlar, derdimize derman olmaya çalışıyorlar. Emeği geçenlerden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.