Mersin'deki uluslararası satranç turnuvası sona erdi

Spor Haberleri

Mersin'deki uluslararası satranç turnuvası sona erdi

- Mersin Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Satranç Turnuvası'nda A kategorisinde Azerbaycanlı Vugar Rasulov birinci oldu


MERSİN (AA) - Mersin'de bu yıl üçüncüsü 10 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Mersin Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Satranç Turnuvası sona erdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen turnuva Mersin Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen ödül töreniyle son buldu.

Bir hafta süren, A ve B olmak üzere 2 kategoride düzenlenen turnuvanın sonunda A kategorisinde Azerbaycan'dan katılan Vugar Rasulov birinci, Ukraynalı Vadim Shishkin ikinci, Azerbaycanlı Misratdin İskandarov da üçüncü oldu. B kategorisinde ise birinciliği İranlı Fardin Soltani, ikinciliği Türkiye'den Berk Özcan, üçüncülüğü de Türkmenistan'dan katılan Atajan Amanmuradow elde etti.

Ege Köksal, Babageldi Annaberdiyev ve Kadir Alber, A kategorisi en iyi Türk erkek sporcu dalında dereceye girerek ödüllerini aldı. A kategorisi en iyi kadın sporcu bölümünde ise Azerbeycan'dan Narmin Kazımova birinci, Narmin Soyunlu ikinci, Khayala Abdulla üçüncü oldu. A kategorisi en iyi yerel kadın sporcu ödülü ise Burcu Melis Temel'e verildi.

Ödül törenin ardından bir konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, kentte kültür, sanat ve spor alanında çok ciddi ve önemli organizasyonlara imza attıklarını belirtti.

Mersin'de uluslararası turnuvaları geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Gökbel, şunları kaydetti:

"Sporun her türüne katkı sağlamaya çalışan bir belediyeyiz. Başkanımız sporun bütün dallarını seven bir yönetici olduğu için biz kendimizi şanslı kabul ediyoruz. Götürdüğümüz tüm projelerde kendisinden destek görüyoruz ve en profesyonel şekilde yapılması talimatını alıyoruz. Nitekim bu organizasyonlar da bu talimatların sonucu olmuştur."