Şehidin adı okulda yaşatılacak

Genel Haberleri

Şehidin adı okulda yaşatılacak

- Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde geçen yıl terör saldırısında şehit düşen Asteğmen Cengiz Uslu'nun adı, Muş'taki bir okula verildi - Muş Valisi İlker Gündüzöz: - "Yavrularımıza daha iyi ve daha huzurlu vatan bırakmak boynumuzun borcudur"

MUŞ (AA) - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde geçen yıl terör saldırısında şehit düşen Asteğmen Cengiz Uslu'nun adı, Muş'taki bir okulda yaşatılacak.

Valilik ve İl Özel İdaresince Hasköy ilçesi Dağdibi köyünde yaptırılan 12 derslikli "Şehit Asteğmen Cengiz Uslu İlk ve Ortaokulu" törenle açıldı.

Törende konuşan Muş Valisi İlker Gündüzöz, her yeni neslin bir öncekinden daha donanımlı olması, milli ve manevi değerlerine daha çok sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin kendi uzay ajansını kurduğunu ve bu tür gelişmelerin birilerini rahatsız ettiğini belirten Gündüzöz, "İçeriden bazı hainler, dışarıdan da Türkiye'nin belli noktaya gelmesini istemeyenler birtakım entrikalar peşinde ülkenin başına sıkıntılar getirmeye çalışıyor." dedi.

Milletin her zaman vatanına sahip çıktığını, onun için her türlü mücadeleyi verdiğini vurgulayan Gündüzöz, şu ifadeleri kullandı:

"Hainlere şunları söylemek istiyorum, bu memleketten besleneceksiniz, ondan sonra yollarda bu vatana atıp tutacaksınız, bir terörist için nümayiş yapmaya çalışacaksınız. Artık o devirler geçti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak hainlerin başını ezeceğiz. Bu ülke daha iyi, daha mutlu günlere gidecek. Yavrularımıza daha iyi ve daha huzurlu vatan bırakmak boynumuzun borcudur."

Hasköy Kaymakamı Ahmet Güneri ise vatanın ve devletin bekası için şehit düşenlerin isimlerinin okullara verilmesinin önemli bir vefa örneği olduğunu dile getirdi.

Daha sonra Vali Gündüzöz, şehidin babası Kazım Uslu'ya plaket verdi.

Törene, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Garnizon Komutanı Albay Atilla Terzioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Baykal, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş ile şehit yakınları da katıldı.


Muhabir : Sabri Yıldırım
Yayınlayan : Esra Altınmakas