Yağmur altında halk oyunu gösterisi

Genel Haberleri

Yağmur altında halk oyunu gösterisi

- Kırklareli'nde, Sultan Abdülhamit'in fermanıyla 109 yıldır kurulan Pavli Panayırı'nın açılışı sırasında başlayan yağış, halk oyunları ekibinin gösteri sunmasına engel olmadı - Yağış altında gösterisini tamamlayan ekip, izleyenler tarafından alkışlandı

KIRKLARELİ (AA) - Sultan Abdülhamit'in fermanıyla Kırklareli'nde 109 yıldır kurulan Pavli Panayırı'nın açılışında gösteri sunan halk oyunları ekibi, aniden başlayan yağmura rağmen oyununu tamamladı.

Bölgede Pavli Panayırı olarak anılan 109. Pehlivanköy Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı, Zübeyde Hanım Meydanı'nda düzenlenen törenle açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında sahne alan Kavaklı Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ilk dakikalarında şiddetli yağış başladı.

Vatandaşlar iş yerlerinin tenteleri altında, şemsiye ve poşetlerle yağıştan korunmaya çalışırken, halk oyunları ekibi ise yağmur altında 15 dakikaya yakın gösteri sundu.

Yağışın etkisine rağmen gösterilerine devam eden ekibi vatandaşlar alkışladı. Gösterilerini tamamlayan ekip daha sonra belediye binasına giderek kurulandı.

Açılış programına AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel ile kurum müdürleri de katıldı.

Yağış nedeniyle açılış programına ara verildi.

Bölgede yağış etkisini sürdürüyor.