28 Şubat'ta mürteciler neyi açıklayacak?

Kör muhalefetin biraz akıllı destekçileri bile "Bir program açıklayın" diye yuvarlak masaya oturtulan liderlerine sitem ediyor. Aslında ortada sitem edilecek bir durum yok. Programları belli ve sadece tek cümle: Erdoğan gitsin de ne olursa olsun!

Yuvarlak masaya oturtulanlar baktılar ki sadece "Erdoğan gitsin de ne olursa olsun!" demek yetmiyor, mâlûmu ilâm etmek için "Program 28 Şubat'ta açıklanacak" kararına imza atıp masadan kalktılar. 28 Şubat tarihi, Türkiye darbe tarihinde yer almış bir zaman dilimi. Müslüman Anadolu halkının 28 Şubat cuntasının medya ayağıyla hedef gösterilip, cuntanın kolluk unsurlarıyla da ya infaz edilip veya işkenceden geçirilip zindana atıldıkları günler. Cuntanın askerî kanadı yargılandı ve darbeci oldukları gerekçesiyle hapse konuldular. Cuntanın içinde yer alan medyadaki, yargıdaki, iş dünyasındaki, sendikalardaki, akademideki unsurlara ise henüz hesap sorulmadı!

28 Şubat darbesinin yıldönümünde kör muhalefetin açıklayacakları mutabakat metninde neler yazacağı aşağı yukarı tahmin edilebiliyor. Son günlerde trol ordularıyla sosyal medyada iyice arttırdıkları "Eski Türkiye" güzellemeleri insana "Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan bellidir" dedirtiyor. Bu zaviyeden 28 Şubat'ta mutabakat metnini açıklayacak olmaları onlar adına tam isabet olmuş!..

Zavallı hallerini yazıyorum. Öyle bir hal içindeler ki, Recep Tayyip Erdoğan kör düşmanlığı onlara her şeyi yaptırır. Geçen yazımda bahsettim: Kendini en Atatürkçü, en Yurtsever, en Misak-ı Millîci ilan edenler CHP'ye takiye yapmalarını söylüyorlardı: "Erdoğan gidene kadar bölücülerle gözükmeyin, Erdoğan gittikten sonra ne yaparsanız yapın!"

Yani, yeter ki Erdoğan gitsin ondan sonra ülkeyi mi bölüyorsunuz, vatanı mı satıyorsunuz karışmayız diyorlar.

Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in keramet çapındaki şu sözünü hatırlamamak ne mümkün: "Bugün bizdeki muhalefet, iktidarı düşürme şartıyla vatanı düşürmeye bile razıdır..."

Kör düşmanlık diyorsam boşuna demiyorum.

2023 seçimi "Eski Türkiye"yi isteyen mürtecilerle, ülkenin daha da gelişmesini ve ilerlemesini isteyen "Yeni Türkiye"nin evlatları arasında olacak.