Bu tarihteki kumpas, FETÖ/PDY'nin, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karþý açýktan giriþtiði ilk operasyondur.
Üç gün önce 10'u tutuklu 18 sanýðýn yargýlandýðý "MÝT Kumpasý Davasý"nda karar çýktý. Aralarýnda eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yýlmazer, Erol Demirhan ve Yurt Atayün'ün de bulunduðu 10 sanýk aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasýna çarptýrýldý.
7 Þubat 2012'de MÝT Müsteþarý Hakan Fidan, eski müsteþar Emre Taner, eski müsteþar yardýmcýsý Afet Güneþ ve üç MÝT çalýþaný, özel yetkili Ýstanbul Cumhuriyet Baþsavcýsý Sadrettin Sarýkaya tarafýndan þüpheli sýfatýyla ifadeye çaðrýlmýþtý.
Kumpasýn hedefi, dönemin Baþbakaný Erdoðan'ý tutuklamak ve AK Parti hükümetini devirmekti.
Fetullahçý Terör Örgütü (FETÖ), hain yüzünü bütün kalleþliði, alçaklýðý ile 15 Temmuz 2016'daki darbe giriþimi ile gösterdi.
Bu ihanetin 35-40 yýla varan sinsi hazýrlýðýnda elebaþý Gülen, dinî bir söylemle milletimizin inancýný, yardýmlaþma duygularýný istismar ederek özellikle silahlý kuvvetlere, yargýya ve emniyet istihbarata sýzdý.
Kendisini 7 Þubat 2012'ye kadar gizleyen Fetullah Gülen, neden o gün devlete karþý harekete geçti?
Bugün açýða çýkan gerçekler ýþýðýnda FETÖ'nün, ABD'nin talimatlarý doðrultusunda hareket ettiðini biliyoruz. FETÖ, týpký PKK gibi Türkiye'ye karþý kullanýlan bir ihanet þebekesidir.
7 Þubat 2012'nin seçilmesinin iki sebebi olabilir.
Birincisi, 12 Eylül 2010 referandumundan sonra, o gün için Paralel Devlet Yapýlanmasý (PDY) olarak adlandýrýlan FETÖ, 13 üye çoðunluðu ile HSYK'yý ele geçirdi.
Nitekim Savcý Sadrettin Sarýkaya düðmeye bastýðý gün olayý Hakan Fidan'dan öðrenen Cumhurbaþkaný Abdullah Gül, giriþimlerde bulunarak o dosyanýn Sarýkaya'dan alýnmasýný istedi. HSYK'dan bu yönde bir karar çýkmadý. Gül'e göre, "cemaat kendini ilk defa orada göstermiþti..."
HSYK'nýn ele geçirilmesi Fetullah Gülen'de güç zehirlenmesine sebep oldu.
Ýkincisi, 10 Aðustos 2014'teki seçimde ilk defa Cumhurbaþkanýný halk seçecekti.
ABD ve Fetullah Gülen, kendileri için en büyük engel/tehlike olarak Erdoðan'ý görüyorlardý. Erdoðan'ýn aday olacaðýna kesin gözüyle bakýyorlardý. Ne yapýp edip Erdoðan'ý engellemeliydiler.
Nitekim 7 Þubat MÝT kumpasýndan sonra Mayýs-Haziran 2013'te Gezi kalkýþmasý, 17/25 Aralýk 2013'te emniyet-yargý darbe giriþimi ve nihayet Ocak 2014'te MÝT týrlarýnýn durdurulmasý kumpaslarý, hepsi Erdoðan'ýn Cumhurbaþkaný olmasýnýn önlenmesi içindi...
Ýlginç bir durum var. Aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis cezasý alanlar, FETÖ'nün emniyet içindeki en önemli adamlarý.
Ancak MÝT kumpasýnýn asýl yöneticileri; olay tarihinde örgütün "yargý imamý" , "emniyet imamý", "MÝT mahrem hizmetler imamý", "Marmara bölge imamý", "emniyet mahrem imamlarý", "Polis memurlarý Türkiye imamý" firari durumda bulunuyor.
Bu tablo, FETÖ elebaþý Fetullah Gülen için kimlerin önemli olduðunu, kimlerin ise kullanýldýðýný açýkça gösteriyor.
Bu sütunda CHP-FETÖ iliþkilerindeki kontaklarý birkaç defa tarih tarih yazdým.
Bunlardan biri de 7 Þubat 2012 MÝT kumpasýnda Kýlýçdaroðlu'nun fotoðrafýdýr.
CHP Genel Baþkaný Kýlýçdaroðlu, FETÖ'nün kaset kumpasý sonrasýnda genel baþkanlýk koltuðuna oturduktan sonra yargýdaki PDY elemanlarýna en büyük desteði vermiþtir.
7 Þubat'tan sadece 10 gün önce 26 Ocak 2012'de Fetullah Gülen'in ABD'deki tayfasýndan Faruk Taban ve mahrem imamlarýndan bir ekip, Kemal Kýlýçdaroðlu'nu CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Bu görüþmeden bir gün önce, Kemal Kýlýçdaroðlu açýklama yaptý: "Yargýda cemaat kadrolaþmasý var, diyemem..."