ABD-Ýsrail ittifaký ve Orta Doðu!

ABD ve Ýsrail, Orta Doðu'yu yeniden þekillendirmeyi hedeflerken esas gayenin Çin olduðunu gözden kaçýrmamamýz gerekiyor.

Hamas'ýn efsane liderlerinin þehit edilmesi aslýnda bize, özellikle Ýsrail'in içinde bulunduðu psikolojik durumu aktarmaktadýr. Masada anlaþabilecek kimseye yer açýlmamasý, Ýsrail'in yapmak istediklerine ýþýk tutmaktadýr.

Filistin varlýðý, Hamas'ýn direniþi, Filistin halkýnýn vazgeçmeyiþi, Ýsrail'in hüsranýdýr aslýnda.

Ýsrail, Hamas ve Hizbullah'ý hedef gösterirken, kendi güvenliði ve gelecek sorunu su kaynaklarýna doðru hareket halindedir.

Büyük savaþlar su uðruna olacaktýr!

Ýsrail, geniþleme hedeflerine su kaynaklarý yollarý üzerinden varmaya çalýþýyor. Dünyanýn her yerinde özellikle su kaynaklarý zengin olan bölgelere tarým projeleri hedefleri de bu planýn bir parçasýdýr. Su olmadan büyük hayali devlet hedeflerine ulaþmanýn zor olacaðýný biliyorlar. ABD için mesele bu deðil. ABD, asýl rakibini bertaraf edecek yollarý arýyor. Her yere geniþlemiþ Çin faktörü, ABD'nin esas sorunu. Orta Doðu, Ýsrail olmadan ABD'nin arka bahçesi olmaktan çýkmaya baþladý.

Ýsrail, "daðýtmak, yok etmek, harita belirleme" konusunda esas aparattýr. Bu nedenle seçimden sonra ABD baþkaný kim olursa olsun genel tablo fazla deðiþmeyecek. Yani Ýsrail, bölge milisi olarak desteklenmeye devam edilecek.

Tabii bir de Ýran projeleri vardýr. Ýsrail, tüm haritayý deðiþim konusunda ABD aparatý olarak karþýmýzdadýr. Kendi baþýna tüm bu operasyonlarý yapmadýðý, desteðinin esas kaynaðýnýn ABD olduðunu bilmeyen kalmadý.

Þimdi anlaþýlan sýrada Ýran vardýr!

Ýran'ýn devrik þahýnýn oðlu Pehlevi sahnede. Ýsrail, Pehlevi ekibiyle yakýn temasta. Ýran'ýn þimdiki rejimine karþý yeni projelerin devrede olduðunu açýktan görmeniz mümkündür.

Peki, nasýl bir süreç takip edilecek?

Ýsrail için Ýslam karþýtý veya Ýslam ile mesafeli duran her yapý ortaktýr. Bölgedeki tüm Müslüman deðerlerine karþý algý yönetimi, anlaþýlan Ýsrail merkezli ekiplerce çalýþýlmaktadýr.

Meram gayet açýktýr!

Ýsrail'i nihai hedefine götürecek, ABD'nin ise Çin'e kaptýrmamak için Orta Doðu'da oluþturmak istediði ortam, kaos, savaþ ve çöküþ sürecidir.

Tarihimiz bize sürecin nasýl iþlediðini öðretmiþtir. Umarým ders almýþýzdýr. Aksi takdirde, bizi yine, yeniden paylaþým projelerinin dýþýnda býrakýlmaya istekli düþmanlarla karþý karþýyayýz.

Türkiye nasýl bir yol haritasý ile yürümektedir?

Ýsrailli yetkililerin, mesela Ýranlý hiçbir yetkiliye söylemediði tüm aðýr ifadelerle Türkiye Cumhurbaþkaný'ný hedefe koymasý bize çok þeyi ifade ediyor. Erdoðan, Ýsrail'in esas planlarýný görüyor ve önlem almak için ülke içi ve dýþýnda eylem planlarýný devreye sokmaktadýr. ABD'nin kimin yanýnda yer alacaðýný sormaya lüzum yok.

Türkiye her þeyin farkýnda ve gardýný ona göre almaya baþladý. Asya Pasifik projelerine sýcak bakmasý, yeni alternatif masalarda bulunmak istemesi zaten bu nedenledir.

ABD-Çin karþýlaþmasý!

Bu karþýlaþma baþlayana kadar savaþlar zinciri herkesi yormayý hedefliyor. Aslýna bakarsanýz hesaplarý tutuyor. Yani Rusya baþta olmak üzere herkesi nihai savaþ için yorma yöntemi sonuç veriyor.

Asya Pasifik ise azar azar ýsýnýyor. ABD, Çin ile nihai karþýlaþmayý planlarken, Ýsrail büyük hedefine kavuþmak için kana doymuyor.

Ama unutulan bir durum var. Yok etme, suikast, öldürmekle bu topraklardaki insanlarýn direniþi sonlanmayacak. Aksine daha fazla nefretle karþý koyacak, daha derin imanla direnmeye devam edecek ve bir gün özgür Filistin ile zafer marþýný söyleyecek!