ABD, Rusya'yı; Rusya ise ABD'yi, “Ukrayna üzerinden” terbiye ediyor...

ABD, Ukrayna cephesindeki savaşın zamanını "uzatmaktan" yana olduğunu her hamlesiyle bariz bir şekilde göstermektedir.

Ukrayna'ya "misket bombası desteği"nin anlamı da zaten budur.

Rusya'dan gelen "beyanlara" bakılırsa, "Ukrayna'nın misket bombası kullanması"na karşın, "Rusyanın da kendi elindeki misketleri kullanacağı..." kaçınılmaz gözüküyor.

Tabii durum böyle olunca, "insan ölümleri artacak", "Ukrayna'nın boşaltılması süreci hızlandıracak", "Rusya içindeki bıkkınlık, açık bir şekilde gözükür hale gelecek...". ABD'nin tüm "hesabı" bunun üzerinedir...

Bu durumda Rusya daha "agresifleşecek", "cephe savaşlarının sınırları" da haliyle genişleyecek.

Wagner ve Prigojin gibi isimlerin ayrıştırılması sürecinin, cephe değişimi öncesi olması, ABD'nin acil destek paketini açıklanmadan gerçekleştirilmesi; Rusya'nın karşı atağa geçeceğinin de sinyali olarak karşımızda duruyor.

Nitekim Belarus topraklarında "Wagner'in asker hazırlığına dair gelen haberler"in, Batı medyası tarafından duyurulması da bu gözlemimizi ispat eden türden...

ABD'nin savaş sürecini uzatma isteği bariz bir şekilde gözükür olunca, Rusya cephedeki varlığını daha da gözükür kazanımlarla göstermeye gayret ediyor.

Zelenskiy'nin NATO'daki görüşmelerinin elle tutulur bir sonucunun olmadığı bedihidir. Sadece savaş için kendisinin motive edildiği ve Ukrayna açısından elle tutulur sonuç olmadığını da dikkate alırsak; "Savaş Rusya'yı yormayı, hedeflerinden vaz geçirmeyi başara bilecek mi?" göreceğiz.

Kırım köprüsüne yönelik Ukrayna tarafından yapılan 2. Saldırı bile haftalar önce "öngörülür haberlerin başında" geliyordu.

Yani demem o ki; bu gibi zamana yayılan hamleler, saldırılar sonucunda Rusya daha fazla meydana çıkartılmak ve daha fazla agresifleştirilmek istendiği de açıktır.

Rusya tam tersi bir taktik kullanarak, esas hamlesine hazırlık içinde olduğunu göstermektedir.

Rusya yeni bir cephe açma hazırlığında...

"Misket bombaları desteği, Rusya'nın ataklarına gerekçe üretti!" diyebiliriz.

Yani ABD, Rusya'yı; Rusya ise ABD'yi, Ukrayna üzerinden terbiye ediyor.

Ve sadece Ukrayna üzerinden değil, Avrupa'da bu terbiye yolculuğunun esas hedefi. Savaşın barutu Avrupa'yı da çevreleyecek. İster direk, isterse dolaylı olarak...