Adým adým 'Büyük Ýsrail' mi?

Bir taraftan küresel paylaþýmlar savaþý olurken, hep Ýsrail merkezli iþgal konusunun masaya getirilmesi tesadüf olabilir mi?

"Tarih tekerrürden ibarettir!"

Osmanlý Cihan Devleti'nin çöküþ sürecini bence þimdi daha detaylý gözden geçirmemiz gerekiyor. Elimizden devletimiz alýnýrken (çöktürülerek) geriye bu topraklar üzerinde kurulan devletleri ve bitmeyen hedefleri iyi görmeliyiz.

Þimdi tüm beyanlara ve atýlan vahþi adýmlara bakýldýðýnda þu net görünüyor:

Ýsrail, arkasýndaki destekleri ile Orta Doðu'nun haritasýný deðiþtirmekte ýsrarlý.

Irak, Suriye topraklarý þimdilik tehdit altýnda.

Suudi Arabistan topraklarýnýn bir kýsmý, Ýran, Türkiye topraklarýnýn da bir kýsmý hedefte.

Evet, ilan etmiyorlar. Hatta Ýsrail baþkaný çýkýp "Türk halkýna saygýmýz büyüktür, Türkiye'ye saldýrý hedefimiz yok" demesi bile olayýn baþka yüzlerini okumamýz gerektiðine dair ipuçlarý vermektedir.

Ýsrail'in kuruluþ sürecini yeniden deðerlendirmek gerekiyor. Ýsrail zaten Osmanlý topraklarý üzerinden iþgalini gerçekleþtirmiþ halde devam ediyor. Baþka hangi saldýrýdan bahsediyor Ýsrail baþkaný? Zaten þu anda hedeflerine koyduklarý coðrafya, Türkiye'nin tehdit algýlamasý için yeterlidir.

Peki bu arada terör örgütü PKK söylemlerini gözden kaçýrdýk mý?

Hayýr, neredeyse Ýsrail'in sahada yaptýðý fiili saldýrýlara paralel söylemler ürettiklerini gözden kaçýrmýyoruz haliyle.

PKK, YPG bir ABD & Ýsrail aparatý olduðunu unutmadan, Ýsrail baþbakanýnýn Türkiye Cumhurbaþkaný Erdoðan üzerine kurguladýðý cümleleri de es geçmiyoruz. Kürt kozu üzerinden kendine nasýl bir hayal ürettiklerini, Ýsrail'in "Hitler kopyasý" baþbakaný defalarca ifade etti.

Türkiye'ye tehdit söz konusu mu?

Evet!

Suriye ve Irak topraklarýna iþgal giriþimi Türkiye için tehdittir!

Lübnan'ý iþgal giriþimi, Türkiye için güvenlik açýsýndan tehdittir!

Ýran üzerine oynanan tüm Ýsrail & ABD oyunlarý Türkiye için tehdittir!

Türkiye'nin sýnýrlarýna kadar gelmeyi hedefleyen Ýsrail bir tehdittir!

Peki, Türkiye nasýl önlem almalý?

Evine sokulmak istenen ateþi, gelmeden bertaraf etmelidir!

Sýnýrýna kurulmak istenen Kürdistan senaryosu, bir Ýsrail hedefidir. Büyük Ýsrail için basamaktýr. Türkiye ayný hikayeyi Osmanlý çöküþüyle gördü ve eðer kabul ederse, ikinci parçalanmasýný kabul etmiþ olur.

Dolayýsýyla Türkiye gardýný aldý ve barýþý desteklediði kadar, ýsrarcý kapý çalmalara da yanýt verecek her operasyona hazýrdýr.

"Biz gitmezsek, onlar gelecek."

Putin'in þu cümlesini þimdi daha yerinde buluyorum: "Sankt Peterburg sokaklarý bana þunlarý öðretti: Sokakta kavga baþladýysa, ilk yumruðu sen at!"