Ahali sağlam beyim!

Kimi kaynaklarda Bilge Tarihçi diye anılan Ziya Nur Aksun, beynini batıya kiraya vermiş sözde aydınların, ülkenin başına açtığı belaları halk irfanıyla bertaraf ettiği için 'Ahali sağlam beyim!' demiş.

28 Mayıs seçim sonuçları bana bu deyimi hatırlattı.

Millet irfanıyla ve sağduyusuyla bu seçimde tüm kirli oyunlara senaryolara ve tuzaklara dur dedi.

İstiklaline, istikbaline ve istikrarına sahip çıkarken sadece bu millet sevinmedi.

Seçim sonuçları belli olur olmaz Bakü'de, Lübnan Sayda'da, Filistin Gazze'de, Libya'da Yemen'de, Pakistan'da, Kosova'da Makedonya'da ve dünyanın dört köşesinde insanlar sokaklara dökülüp kendileri kazanmış gibi kutlama yaptılar.

Sebebini söylemeye gerek yok bana gelen iki mesajı aynen nakledersem İslam dünyasının bakışını özetlemiş olurum.

Birincisi Osmanlı tarihçisi Yemenli araştırmacı Ali bin Carallah ez-Zi'b diyor ki:

"Peygamber Aleyhisselam'ın müjdesini verdiği İstanbul fethinin gerçekleştiği tarih ile eş zamanlı olarak ve yeni bir fetih ruhuyla Recep Tayyip Erdoğan'ı ikinci kez seçen Türk milletini kutluyorum.

Bu başarının özelde Türk milletine, genelde İslam ümmetine ve hatta bütün insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Tıpkı şanlı atalarının yaptığı gibi dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara yardım ettiklerini ve edeceklerini biliyorum.

Türk milletine daha fazla ilerleme kalkınma ve refah diliyorum.

Rızasına uygun her işte Allah'tan Başkan Erdoğan'a başarılar ihsan etmesi niyazında bulunuyorum."

Bir diğer mektup Uluslararası İslami Edebiyat Birliği Başkanı Hasan Emrani'den geldi. Başkan Erdoğan'a hitaben yazdığı mektubun bir yerinde diyor ki:

"Ben Uluslararası İslami Edebiyat Birliği Başkanı Hasan el Emrani el-Haseni, size Türkiye cumhurbaşkanlığına yeniden seçilmeniz münasebetiyle en güzel ve ulvi kutlama ifadelerini takdim etmenin mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum.

Şüphe yok ki yeniden seçilerek gösterdiğiniz başarınız, şan ve şerefiyle yeniden buluşmayı, asli kimliğine kavuşmayı, egemenliğini eksiksiz tamamlamayı ve küresel zorbalıkların tahakkümünden kurtulmayı bekleyen İslam ümmetinin zaferidir.

Sizi başarılı kılması, size yardımcı olması, eksiklerinizi telafi etmesi ve 21 sene önce başladığınız medeniyet yürüyüşünüzü tamamlamayı size nasip etmesi için ellerimi kaldırıp mutlak kudret ve kuvvet sahibi olan Allah'a dua ediyorum!"

Evet ahali sağlam beyim!

Arkasındaki küresel çevrelerden aldığı güçle saldıran terör örgütlerine, onlarla gizli nikah kıyıp ülkenin birlik ve beraberliğini tehdit eden, ülkeyi batı emperyalizminin kuklası haline getirmek isteyenlere fırsat vermedi.

Toplumsal olaylarla durduramadılar, yargı/emniyet kumpaslarıyla durduramadılar, çukur hendek projeleriyle durduramadılar, kanlı darbe girişiminde bulundular yine durduramadılar. Sonunda seçimlerde muhalefeti açıktan destekleyerek durdurmaya karar verdiler!

Bütün imkanlarını kullandılar her yolu denediler ama ahali sağlam olduğu için onu da başaramadılar ve Büyük Güçlü ve Bağımsız Türkiye yürüyüşünü, milletin irfanı ve sağduyusu sayesinde durduramadılar.

Millet kazandı, Türkiye kazandı, demokrasi kazandı, dünya mazlumlarının duaları kabul edildi.

Başkan Erdoğan'ın balkon konuşmasını bitirirken okuduğu, merhum Arif Nihat Asya'nın Dua şiiri ne güzel şiir değil mi?

DUA

Biz, kısık sesleriz minareleri,

Sen,ezansız bırakma Allah'ım!

Ya çağır şurda bal yapanlarını,

Ya kovansız bırakma Allah'ım!

Mahyasızdır minareler... Göğü de,

Kehkeşansız bırakma Allah'ım!

Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,

Müslümansız bırakma Allah'ım!

Bize güç ver... Cihad meydanını,

Pehlivansız bırakma Allah'ım!

Kahraman bekleyen yığınlarını,

Kahramansız bırakma Allah'ım!

Bilelim hasma karşı koymasını,

Bizi cansız bırakma Allah'ım!

Yarının yollarında yılları da,

Ramazansız bırakma Allah'ım!

Ya dağıt kimsesiz kalan sürünü,

Ya çobansız bırakma Allah'ım!

Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız;

Ve vatansız bırakma Allah'ım!

Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,

Müslümansız bırakma Allah'ım!