Akdenizle Ege'nin hepsi.. Coco Cola Pepsi!!

Yunan milletinin kendini kandırmakta üstüne yoktur. Yunanlı bir Bakan, "Atina'dan yola çıkarsak, şu kadar günde Ankara'ya gireriz!" der; her biri bir kaç şişe Uzo devirmiş vatandaşları da, kan çanağı gözlerini devire devire Yaşaaaa..Varol.... diye bağırırlar. Ondan sonra da bir köşeye kıvrılıp sızarlar!

Çipras, bir önceki dönemde Yunanistan Baş Bakanıydı. Şimdi iktidarda bulunan Mitçotakis hükümetinin bakanları, Türkiye konusunda ileri geri konuşmaya başlayınca, sakın ha Yunanistan'ı sonu hüsranla bitecek bir maceraya sürüklemeyin!" dedi ve bu sözü Yunan basınında manşetlere çıktı.

Avrupa'nın arsız çocuğu Yunanistan, AB Dönem Başkanı Almanya ve Fransa'dan medet umuyor ve bu iki ülkeyi da yanına alarak Türkiye'ye göz dağı vereceğini sanıyor. Bu o kadar yanlış bir varsayım ki, tam akıllara zarar:

Her şeyden önce Almanya, Yunanistan'la saf tutarak Türkiye'nin karşısına dikilmez. Böyle bir davranıştan Almanya'nın ne çıkarı olabilir? Kocaman bir hiç! Türkiye'nin kendisini dinlemeyeceğini, "gölge etme başka ihsan istemem " diyeceğini çok iyi bilir. Dahası Merkel, Türkiye'yle ilişkilerini bozduğu an Almanya'da yaşayan Türkler'in sokağa döküleceğinin bilincindedir. . Ülkesinin bütün kamu düzeni bir anda alt üst olur.Dahası Alman toplumu Yunanlı istedi diye ülkesinin Türkiye'yle ilişkilerinin bozulmasını asla kabul etmez.

Fransa'nın Türkiye'yle derdiyse Yunanistan falan değil. Derdi Türkiye'nin Fas, Cezayir, Libya, Nijer, Çad, Lübnan vb gibi ülkelerle kurduğu sıcak ve yakın ilişki. Bu ülkelerde halk elinde Türk bayrakları ve CB Tayyip Errdoğan posterleriyle dolaşıyor. Türkiye yıllardır Batılı'ların sömürgesi olmuş, onların boyunduruğu altında inim inim inlemiş mazlum halkların umududur artık. Fransa ve Macron bunun bilincinde, yılda Afrika'dan gelen yüz milyarlarca euronun derdinde. Bu ülkeleri ödeyemeyecekleri borçların altına sokup onlara örneğin Mirage uçakları ya da fırkateynler satıyor. Bunun karşılığında o ülkelerin doğal kaynaklarına el koyuyor.

ABD, seçim sonuçları belli oluncaya kadar etliye sütlüye karışmaz. Trump kazanırsa Türkiye'nin eli rahatlar. Erdoğan'la Tayyip Bey telefonla sık sık görüşüp fikir alış verişinde bulunuyor. Trump, Atina istedi diye Ankara'yla ilişkilerine asla gölge düşürmez.

Biden'a gelince, onun izleyeceği dış politika Obama'dan farklı olmayacaktır. Orta Doğu ve Afrika'da asker bırakmayacak, uzaktan gazel okuyarak etkili olmaya çalışacak. Ancak ABD'nin içinde yuvalanmış FETÖ, yeniden sahneya çıkabilir, özellikle Afrika'da kurduğu onca okul üzerinden edindiği itibarı kullanarak ve de Fransa'yla saf tutarak Türkiye'ya zarar vermeye çalışacaktır. Ama FETÖ'de ancak cürmü kadar yer yakar sonuçta!

Bu süreçteyse Yunanistan "Akdeniz'le Ege'nin Hepsi Koka Kola Pepsi..." türünden, abuk sloganlar üretebilecektir...o kadar!