Avrupa Avrupa duy sesimizi, bu gelen Türkiye'nin ayak sesleri!!

Kaplumbağa başını kabuğunun içine çeker, ortalık süt liman olunca dışarı çıkarır. Ürkek hatta, deyim yerindeyse korkak bir yaşam sürer.

Tek parti döneminden başlayarak yıllarca kabuğundan başını çıkaramayan, bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyen bir yaşam sürdürdük. Sadece 1974'de Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştirdik; Ecevit-Erbakan koalisyonun başarısıdır bu ve Batı basınında "Kükreyen Fare--The Mouse thet Roared" başlığıyla verildi. Yani "fare" dedikleri Türkiye kükremişti!

Yakamızı bir türlü darbe belasından kurtaramadığımız için, gene başımızı kabuğumuzun içine çektik. Kenan Evren, darbenin başı, Yunanistan'ın NATO'nun askeri kanadına dönmesine yeşil ışık yakarak 12 Eylül'ün perde arkasındaki gücü ilan etti! Zaten ABD Başkanı Jimmy Carter'ın darbecilere "bizim çocuklar" demesinden neyin ne olduğu belliydi!

Bu gün o kaplumbağandan eser yok. Kıbrıs'tan Doğu Akdeniz'e, Suriye'ye, Irak'a… Ta Somali'ye kadar her yerde Türkiye'nin ayak sesleri yankılanıyor.

Peki, nasıl oldu bu değişim?

Her şey devletine ve milletine güvenle başladı.

Artık ne kaplumbağaydık ne de kükreyen fare.

Türk milleti ayağa kalkmıştı . Silkinmiş, yıllardır dört bir yanını kaplamış örümcek ağlarından sıyrılmış, Alpaslan'ların, Osman'ın, Fatih'in, Yavuz'un torunları olduğunu hatırlamıştı. Dahası teknolojide de dev adımlar atmış, savunma sanayinde örneğin, İHA ve SİHA'ların yanı sıra kendi tankını, uçak gemisini vb yapma aşamasına gelmişti.

Ayasofya'nın 86 yıl sonra cami olarak yeniden ibadete açılması başta Yunanistan ardından Fransa bir çok ülkeyi şaşkına çevirdi. Öfkelenenler oldu. Ancak öfke fazla sürmedi; kısa sürede yok oldu. Neden? Çünkü Türkiye'den çekiniyorlardı artık. Karşılarında ensesine vur lokmasını al Türkiye yoktu! Eğer bir yaparlarsa bin karşılık göreceklerini biliyorlardı. Fransa ne yaptı? Gitti AB'ye şikayet etti. AB dinlemedi bile Fransa'yı. Çünkü Fransa artık olmayan bir dünyanın güçlü ülkesiydi. Dahası geçmişte o kadar çok günahı vardı ki, saymakla bitmez...

Trump seçim konuşmasında galiba gerçeği vurguladı. Rakibi Joe Biden'a seslenerek, karşında "Cin gibi adamlar var.. O yüzden çok dikkatli olmak zorundasın..." dedi. Sonra da saydı bu cin gibi adamları: "Putin ve Erdoğan...

Türkiye'nin geleceği aydınlıktır artık. Bütün mesele bu yolda emin adımlarla yürümeye devam etmektir...