Asıl kötülük ne biliyor musun Yakup?

Meslekte 6 cumhurbaşkanı 13 başbakan gördüğü için herkesin gittiği kendisinin kaldığı yanılgısına düşen bir kaybetmiş var. Mehmet Yakup Yılmaz. Açık açık toplumda kutuplaşmayı bitirecek bir hamle üzerinden kavga çıkarmayı başardı. Kendisini tebrik ediyorum.. Önce hikayeyi hatırlayalım..

**

AK Partinin sosyal medyaya tesir eden etkili isimleri bir deklarasyon yayınladı. Burada da (mecbur olmadıkları halde) sosyal medyayı daha temiz kullanma sözü verdiler. İşte tam bu günlerde hangi servisten talimat aldıkları belli olan üç-beş troll, tam da bu etik ilkelerle çelişir biçimde cinsiyetçi ahlaksız twit'ler attılar. Adeta bir çuval inciri berbat etmek niyetiyle.. Ve elbette bu twitlere ilk tepkiyi de AK Parti'nin, bu ilkeleri kamuoyuna ilan eden ismi Mahir Ünal verdi. Yapmaya çalıştıkları işle çelişen bu twitleri atanları lanetledi.. Fakat Yakup bey, tam da buradan hareketle "etik ilkeler" ilan edenlerin, gerçek hayatta bu ilkelere göre davranıp davranmadığını sorgulayan saldırgan bir yazı kaleme aldı.. Aslında yazı, sorgudan çok yargı içeriyordu. Sırayla ne kadar kötülük varsa saymış-dökmüş, arkasından da “bunların böyle güzel konuştuğuna bakmayın aslında kötüdürler” demişti.. Tamam Yakup..Sen kazandın.. Hadi gel kutuplaşalım..

**

Sorduğu şu; "...Mesela karılarını dövüyorlar mı? Kız çocukları ile oğlan çocukları arasında fark gözetiyorlar mı? Karşı cinse nasıl davranıyorlar? Bir kadın ile tanıştıklarında akıllarından ilk geçen ne oluyor?.." Bu arkadaşın ne yapmaya çalıştığı apaçık ortada.. Ki biz zaten bunları 28 Şubat'tan biliyoruz. Bu ve kadrolarının yönettiği medyalarda görmedik mi hepsini?.. İnsanları imamın tacizci olduğuna inandırmaya çalıştılar.. Hacı bakkalın tartıda hile yaptığını söylediler. Namaz kılan esnafın hak yediğini yazdılar.. “…Çiçekli başörtüsü ve daracık pantolonuyla Çamlıca Parkı’nın kuytularında sevgilisiyle öpüşen genç kız da özgürlüğünü Mustafa Kemal’e borçlu..” dediler.. Bu kafa işte o..

Şimdi de Erdoğan’ı destekleyen bir ekolün aslında vaad ettikleri gibi etik değerlere bağlı olmayacağına dönük bir kamuoyu oluşturma çabasındalar.. Bu üstenci tavır ve bakışla tahkim etmeye çalıştıkları bir algı var. Ancak atladıkları şu ki devir aynı devir değil. Bu vaktiyle 6 cumhurbaşkanı gördüğünü söyleyen arkadaşın kafa hâlâ o günlerde kalmış. Bugün iradesine kastedenin karşısına aslanlar gibi dikilen bir nesil var karşısında farkında değil..

**

Ha bu arada.. Kötülük ne biliyor musun Yakup..

Evli olduğun halde kimseden saklamadan bardan sevgilinle çıkman değil.. Bunda haber değeri görüp fotoğraflayan meslektaşına dünyayı dar etmen, işsiz kalması için hatırlı adamları araya sokman da değil.. Bagajında bunlar yokmuş gibi davranman hiç değil.. Kötülük geçmişe dönüp kendini sorguladığında yüzleştiklerinin acısını başka yerlerden çıkarma gayretin.. Çok geç değil.. Hâlâ temiz bir sayfa açabilirsin kendine..