Atasözleri ile Kılıçdaroğlu ve Akşener'i ikaz…

Rüzgâr eken, fırtına biçer. (Akşener, dün partisinin grup toplantısında yere mermi fırlattı. İstanbul'daki olay üzerinden provokasyon yapmaya devam ediyor. Tehlikeli sulara giriyor. İYİ Parti milletvekillerinin mermi fırlatma şovunda kendilerinden geçmesi de Meclis'e asla yakışmamıştır. Seçimi kaybetme telaşının tepkisi bunlar. Kılıçdaroğlu'nun kendisine; "İttifak ortağım, yol arkadaşım Meral Akşener bugün tarih bir konuşma yaptı. Kendisine buradan selam olsun" diyerek destek vermesi, gözlerinin karardığını gösteriyor.)

Haddini bilmeyene bildirirler. (Akşener haddini aşıyor. Masada uğradığı ezikliği, mağdur rolü ile şov yaparak unutturmaya çalışıyor. 15 Mayıs günü büyük pişmanlık yaşayacak...)

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. (Kılıçdaroğlu'nun Biden projesinde bir numaralı eleman olduğu, FETÖ kaseti ile Baykal'ın yerine CHP Genel Başkanlığına getirildiği Pensilvanya'dan, ABD Büyükelçisinden talimatlar aldığı yaygın bir kanaat halinde. Ateş olmayan yerden duman çıkar mı?)

Bir evde düzen olunca düzenbaz olmaz. (6'lı masada bir türlü düzen kurulamadı. Öyle olduğu için bin türlü düzenbazlık, kumar devreye girdi.)

Çatal kazık yere çakılmaz. (Şirket yönetimlerinde bile çok başlılık zarar verir. Parlamenter sistem çok başlıydı. Cumhurbaşkanı, Başbakan, TSK içindeki cuntalar, medya, üniversiteler, yüksek yargı, STK'lar her biri kendine göre Türkiye sevdasındaydı. Koalisyonlarla, milletvekili pazarlıklarıyla Türkiye'nin yılları çalındı. Bu gerçeklere rağmen, 7 tane Cumhurbaşkanı yardımcısı, 17 parti ile Türkiye'yi yönetmeye kalkmak, akıl tutulması değil, Erdoğansız Türkiye için Batı/Haçlı projesidir.)

Taşıma su ile değirmen dönmez. (Kılıçdaroğlu, meydanlarda kalabalık toplayamaz diye Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı yanında taşıyor. Şöyle düşününüz, Trabzon'a tek başına gitseydi, o kalabalığın 5'te 1'ini toplayabilir miydi? Eh, böyle adaylık sandığa kadar bile zor gider)

Kem âlât ile kemâlât olmaz. (Kötü, yanlış adayla seçim kazanılamaz. Bunu Akşener kaç defa söyledi; "Kazanacak aday bulmalıyız" dedi. Dayatma ile baskı ile küfür hakaret ile Akşener'i Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ikna ettiler. Ve kaybedecekler...)

Acemi katır kapı önünde yük indirir. (Liyakatsiz ve beceriksiz kişiler aldıkları görevi layıkıyla yapamaz, eline yüzüne bulaştırır. Kılıçdaroğlu'nun, HDP ile kapalı kapılar arkasında ne iş çevirdiğini bilmiyoruz ama şu anda bölücü terör örgütü "Öcalan'a özgürlük getireceğiz, sınır ötesi operasyonları durduracağız" diye tepinip duruyor...)

Çürük tahta çivi tutmaz. (Milletvekili aday listeleri açıklandığında 6'lı masanın hal-i pür melâlini hep birlikte göreceğiz. Bu masa, çürük tahta ile yapıldı. Çivi tutmaz. Partal haline gelmiş bu kumaş dikiş tutmaz...)

Boş çuval ayakta durmaz. (14 Mayıs yaklaştıkça muhalefet ittifakı tel tel dökülecek. Bir projeleri yok. Bir hazırlıkları yok. Birbirlerine güvenleri yok. Pazarlıklar ve dayatmalar dışında siyasî onur, ciddiyet, samimiyet hiç yok. PKK ve FETÖ terör örgütlerinin desteği ile bu ittifak ayakta duramaz. ABD'ye, Avrupa'ya yaslanmakla da milletimize hakaret ediyorlar...)

Darbeler de yapsalar, Başbakan da assalar, millete yaslanmayanlar bugüne kadar hep kaybettiler, yine kaybedecekler...