Berberoğlu, Kılıçdaroğlu, FETÖ…

CHP'li Enis Berberoğlu'nun ve 2 HDP'li ismin milletvekilliği düştü ve akabinde tutuklandılar.

Muhalefet şaşkın, “milli iradeye darbe” deyip hop oturup hop kalkıyorlar.

Eren Bülbül’ün annesi bunlara beddua ediyor, bunlar ise Eren evlâdımızı şehit eden PKK’lı teröristin cenazesine giden HDP milletvekiline sahip çıkıyorlar.

CHP milletvekilleri Meclis’te Atatürk imzalı maskeleriyle sıralara vurdular, HDP milletvekilleri ile birlikte sloganlar attılar:

“Faşizme karşı omuz omuza”, “Direne direne kazanacağız”, “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek…”

Kılıçdaroğlu’nun, “millet iradesi yok sayıldı” demesini anladık da,

“Enis'ten terörist çıkarılamaz" diyen Akşener’e ne demeli? (Berberoğlu, terörist olduğu için ceza almadı ki…)

Ali Babacan da başını uzattı: “Seçmenin iradesi bu keyfi tasarruflarla bertaraf edilmiştir.’’ Breh… Breh…

Enis Berberoğlu neden ceza aldı, hatırlayalım.

Enis Berberoğlu; Ocak 2014’te FETÖ’cü emniyet-yargı-jandarma kumpası ile durdurulan MİT TIR’larına ait görüntüleri gazeteci Can Dündar’a verdiği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezası aldı. Can Dündar, "Tutuklandık" kitabında; "27 Mayıs Çarşamba günü öğleden sonra solcu bir milletvekili dostum getirdi görüntüleri. 'Merak ettiğin şey bu flash diskin içinde' diye yazarak Enis Berberoğlu’nun ismini ifşa etmişti.

Can Dündar'ın 27 Mayıs günkü telefon görüşmeleri ile ilgili HTS kayıtları çıkarıldı ve öğleden sonra Enis Berberoğlu ile görüştüğü ortaya çıktı.

Can Dündar’ın yayın yönetmeni olduğu dönemde Cumhuriyet gazetesi, MİT TIR’larına ait fotoğrafları 29 Mayıs 2015’te, 7 Haziran seçimlerinden bir hafta önce “İşte Erdoğan’ın yok dediği silahlar” başlığıyla manşetten yayınladı. Yargılama başlayınca Almanya’ya kaçtı, Alman Cumhurbaşkanından nişan aldı, ajanlığa soyundu, Berberoğlu ise tutuklandı.

Can Dündar, görüntüleri Enis Berberoğlu’nun verdiğini faş etti ama asıl soru şuydu:

Dökümanları, Enis Berberoğlu’na kim verdi?

İşte bu sorunun cevabı aranırken Kılıçdaroğlu da şüpheliler arasına giriyor.

Şöyle:

CHP Genel Başkanı, 17 Mayıs 2015’te, FETÖ desteğini alma hamlesiyle, yanında Enis Berberoğlu olduğu halde Zaman gazetesine gitti ve Ekrem Dumanlı ile görüştü. Yaptığı ziyaretin haberi ertesi gün fotoğraflı olarak Zaman gazetesinde yer aldı.

Kılıçdaroğlu, haberden iki gün sonra da Hürriyet gazetesini ziyaret etti, şunları söyledi:

“CHP iktidarında yasadışı yollardan sınır geçişlerine izin vermeyeceğiz. MİT TIR’ları da gidip gelmeyecek. Silah taşımayacaklar. Filmleri var, kamyonlardaki kasaların nasıl açıldığının, bombaların görüntüleri var. Ben de seyrettim.”

Bu ifadeler, Türkiye’nin dışarıya jurnallenmesiydi.

Zaten FETÖ’nün MİT tırlarını durdurma ihanetininin amacı, Türkiye’yi itibarsızlaştırarak Erdoğan’ın Lahey’de Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasını sağlamaktı.

Şimdi dikkat. Enis Berberoğlu, Can Dündar’a görüntüleri 27 Mayıs'ta teslim etmeden bir hafta önce, Kılıçdaroğlu bu görüntüleri seyrettiğini söylüyor. Yani Cumhuriyet’te yayınlanacak görüntülerden Kılıçdaroğlu önceden haberdar…

Şüphe şu: Kılıçdaroğlu seyrettiği bu görüntüleri, Enis Berberoğlu’na elden verip, “Bunları Can Dündar’a götür…” dedi mi?

Bir soru daha: Kılıçdaroğlu’na görüntüler, Zaman’ı ziyaretinde Ekrem Dumanlı tarafından mı verildi?

Enis Berberoğlu konuşmuyor ve kendini “demokrasi için” feda ediyor…

Üç ismin milletvekilliğinin düşmesine “Milli iradeye darbe” diyenler, manşet atanlar,bu gerçekleri biliyorlar.

Ama hadi daha ötesini söylemeyeyim…