CHP'de ses yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müstehcen kasetten CHP’nin başına atanan Kemal Kılıçdaroğlu’na defaatle soruyor. Dün de Erdoğan Ak Parti’nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda şunları söyledi: “Bu skandalların ortaya çıkmasının üzerinden 2 ay geçmiş olmasına rağmen CHP cenahı hâlâ 3 maymunu oynamayı sürdürüyor. Sus pus kesildiler.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kastettiği skandallar, CHP’de yaşanan tecavüz ve taciz vakaları. Her gün de yeni vakalar ortaya çıkıyor. Yazıyı yazdığım dakikalarda Twitter’da #CHP’deBudaOldu etiketi birinci sıradaydı. CHP’de olan şu: “Giresun’da CHP Bulancak İlçe Başkanı Necmi Sıbıç'ın evli kadınlarla cinsel içerikli uygunsuz mesajları ve görüntüleri ortaya çıktı. Sıbıç'ın evli kadınlarla cinsel içerikli mesajlarını ve uygunsuz görüntülerini ele geçiren eşi, önce görüntüleri sosyal medya hesabından yayınladı.”

Etiketle birlikte CHP’de yaşanan tüm tecavüz ve taciz vakaları da sıralanmış. Sadece son 2 ayda CHP’de ifşa olan tecavüz ve taciz vakaların haddi hesabı yok. Sıralasam bu köşeye sığmaz.

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da CHP’nin başındakine partisindeki tecavüz ve tacizleri soruyor ama cevap yok. Sadece CHP’nin başındaki ve kurmayları partideki tecavüz ve tacizlere suspus değil; Feminist örgütler de suspus. Demek ki bunlar için tecavüz ve tacizin partisi de oluyormuş; “bizim partide oluyorsa görmedik, duymadık arkadaşlar” deyip havaya ıslık çalıyorlar.

Cumhurbaşkanı mezkûr konuşmasında CHP yönetiminin parti içindeki rezaletleri örtbas etmesinin yanı sıra kendisine oy vermeyen halkı nasıl yok saydığını da vurgu yaptı: "Üstelik her seferinde gerçekler yüzlerine çarpıldığı halde büyük bir pişkinlikle yalanlarında ısrar edebiliyorlar. Kendilerine destek vermediklerini düşündükleri toplum kesimlerine yönelik saldırganlıkları ise hem ahlâk hem de akıl sınırlarını zorlayacak seviyeye ulaşmıştır. CHP'ye oy vermeyen öğretmeni öğretmen, polisi polis, hâkimi hâkim, rektörü rektör, bürokratı bürokrat saymıyorlar. Her hafta bir başka memur grubunu tehdit ediyorlar. CHP'ye destek vermeyen çiftçiyi zaten insan yerine bile koymuyorlar. Kendi yanlarında yer almayan işçiye, esnafa, sanatçıya, sporcuya, hakarette sınır tanımıyorlar. Hatta bu zihniyet işini, ülkemizin güzide bir sanatçısının televizyon programına misafir olarak katılanları linç etmeye kadar vardırdı."

Recep Tayyip Erdoğan kör düşmanlığıyla CHP’nin peşine takılıp istikbâl arayanların da CHP’deki tecavüz ve taciz vakalarına ses çıkarmamaları da onlar için bir ahlâkî duruş göstergesi!