CHP'nin helalleşmesi nasıl olur?

"Kılıçdaroğlu hakkını helal etti" başlığını görünce "kime hakkını helal etti" diye merak edip haberi tıkladım.

Mâlûmunuz, müstehcen kaset vasıtasıyla CHP'nin başına ataması yapılan Kemal Kılıçdaroğlu bir süredir helalleşmeden bahsediyor.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin geçmişte yapmış olduğu 'hatalar'dan ders çıkardıklarını belirtip, bu 'hatalar'dan dolayı mağdur olanlarla helalleşeceklerini söylüyor. Bu minvalde geçen ay, başörtülü olduğu için 28 Şubat darbesinde okuldan atılan bir öğretmene 'helalleşme' ziyareti yapmıştı.

Kendini de 28 Şubat darbesinin mağdurlarından biri olarak ilan eden Kılıçdaroğlu kime hakkını helal etmiş diye mezkûr haberi okudum ama açıkçası bir şey anlayamadım. Hâdise, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği "Helalleşme Buluşması'nda" geçiyor. Kürsüye 'başörtülü' bir hanım çıkartılmış. Hanımefendi Kılıçdaroğlu'na hitaben, "Biz de çok hata yaptık. Bu hatalar sıradan hatalar değildi. Sizlerin de hayatları mahvoldu. Lütfen siz de bize hakkınızı helal edin" demiş.

Hanımefendinin sözlerini okuyunca bir anda kendimi suçlu hissettim. Kendi kendime, Kılıçdaroğlu'na ne yapmış olabilirim diye sormaya başladım. Bilmeden Sayın Kılıçdaroğlu'na bir hatam olmuş olabilir mi, olabilir, ben de bir beşerim ve şaşarım ama Kılıçdaroğlu ile yollarımız hiç kesişmedi. Çevremdeki arkadaşlara, "Sizler mi Sayın Kılıçdaroğlu'na bir yanlış yaptınız" diye sordum lâkin yemin billah ederek "Biz bir şey yapmadık" dediler.

Arkadaş, kürsüdeki 'başörtülü' hanımın iddia ettiği gibi başta Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP fırkasının mensuplarının hayatlarını mahvedecek hataları kimler yaptı? Maalesef haberde mezkûr hataların ne olduğu ve kimlerin yaptığı yer almıyor. Kılıçdaroğlu'ndan bizler adına helallik isteyen hanımefendi bizleri temsilen kürsüye çıkarıldığına göre hatayı kolektif olarak yapmışız. Bakın bunu anladım!..

Ben kara kara Kılıçdaroğlu ve şürekâsına nasıl bir hata yapmış olabilirim diye düşünürken CHP'nin kerrakesi ortaya çıktı! Meğer, bizler adına konuşturulan 'başörtülü' hanımefendi CHP'nin kadrolu elemanıymış. Böylece, Sayın Meral Akşener'in kötü prodüksiyonlarıyla başa baş yarışan CHP'nin prodüksiyonlarına bir yenisi eklenmiş oldu. Yalnız CHP'nin güdücüleri alınmasın ama lütfen prodüksiyonlarınıza biraz para harcayın, daha kaliteli oyunculara rol verin. Sizin çevrenizde, hem "Oyum CHP'ye" diyen hem de "Sanatçı bizler gibi tarafsız olmalı" diyen artistler çok! Tamam, seçimde aday olarak tuvalet terliği koysanız ona oy verecek kitleniz hazır lâkin tabanınızı da bu kadar aşağılamayın, ayıptır.

Sadede gelirsem. Sayın Kılıçdaroğlu, CHP adına gerçekten helalleşmek istiyor musunuz? Bunda samimi misiniz? Eğer cevabınız "evet" ise yapacağınız tek bir şey var. CHP zihniyetinin sebep olduğu mağduriyetler, öyle kapı kapı gezilip de ağız kenarıyla "Helalleşelim" demekle olmaz. Sizlerin "hata" deyip küçültmeye çalıştıklarınız "hata" değil, bilakis, başkanı olduğunuz partinizin varlık sebepleri. CHP bu 'hataları' yapmak üzere kuruldu. Bu mânâdan olmak üzere, sizin yapacağınız tek şey: CHP'yi kapatmak!

Kurulduğu günden bugüne CHP'nin Müslüman Anadolu halkına yaptığı zulüm ve baskıları tek tek sıralayıp bir hal muhasebesi yaptıktan sonra "Bu kadar haltı yedikten sonra artık bu parti açık kalamaz kapatıyoruz, haklar helal" deyip kepengi indirmeniz gerekiyor. Geçmişteki liderlerinizin helalleşmesi mahşere kaldı ama belki siz bu tavrınızla helalleşmeyi bu tarafta halledebilirsiniz. Henüz vakit varken bu fırsatı kaçırmayın!