Cumhur İttifakı; merkezden yerele, tek yürek Türkiye…

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli, salı günü 1 saate yakın görüştüler.

İki liderin görüşmeleri, Cumhur İttifakı'nın sağlam zeminlerde yürümesi, özellikle gönül beraberliğinin devamı, pekişmesi için çok önemli.

Cumhur İttifakı, bir politik ittifakın çok ötesinde, Türkiye'nin yarınları adına umutlarımızın kaynağıdır.

Bahçeli'nin konutunda yapılan istişarede gündemdeki pek çok konunun yanında elbette yerel seçimlerdeki dayanışma, birlikte hareket de gündeme gelmiştir.

Yerel seçimleri önemli kılan nedir?

1. 14 ve 28 Mayıs'ta yapılan milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Cumhur İttifakı'nın zaferi ile sonuçlandı.

Muhalefetin seçimler sonrasındaki beyanları, Türkiye'nin nasıl bir felâketten kurtulduğunu anlatıyor.

Karşılıklı hakaret ve suçlamalar, Kılıçdaroğlu'nun, Ümit Özdağ'a gizli bir protokolle İçişleri Bakanlığını ve MİT Başkanlığını vaat etmesi, Türkiye'nin milli güvenliğinin büyük bir sorumsuzlukla pazarlık masasına yatırıldığını gösterdi.

Ancak felâket geçmiş sayılmaz.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden ve Erdoğan'dan kurtulmak için muhalefet, yine üst irade tarafından bir araya getirilecek.

Bakmayın siz İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu'nun, "İstanbul ve Ankara'da kendi adaylarımızı çıkaracağız" afra tafrasına.

Ne oldu?

Meral Akşener hemen gazeteci Fatih Altaylı'ya koştu; kapıyı kapatmadık, estek köstek... "Bu, onun temkinli üslubudur. Tedbiren böyle bir şey söylemeyi uygun görmüştür. Ortak adaylara kapalı değiliz..."

Akşener'in, masadan kalkıp sonra tıpış tıpış dönmesini unutmayınız...

Hiç şüpheniz olmasın, yerel seçimlerde başta İstanbul, Ankara olmak üzere 6'lı masadakiler ve Kandil/HDP, büyük şehirlerde CHP adaylarını destekleyecektir.

Yerel seçimler Erdoğan düşmanlarının, Türkiye'nin önünü kesmek isteyen şer odaklarının demokratik zemindeki son şanslarıdır.

Eğer kazanırlarsa, derhal erken seçim çağrıları yapacaklar, Türkiye'yi, ekonomik ve siyasi bir kaosun içine iteklemeye çalışacaklardır.

Kaybetmeleri halinde ise Türkiye Yüzyılı'nın önünde yeni ufuklar belirecektir.

İşte bu açıdan Cumhur İttifakının yerel seçimlerde istişare ile ortak akılla hareket etmesi hayatî önemdedir.

2. Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde millet iradesi, yasama ve yürütmede sorumluluğu Cumhur İttifakı'na, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tevdi etmiştir.

Sayın Bahçeli'nin ifadeleri ile "siyasi istikrarın artarak sürmesi merkezi yönetimle yerel yönetim arasındaki uyum ve dengeye bağlıdır. Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine seri ve selametle vasıl olabilmenin stratejik formülü "Merkezden Yerele Tek Yürek Olmuş Türkiye"nin oluşmasına ve ortaya çıkmasına bağlıdır."

İşte mesele budur.

Başta İstanbul, Ankara olmak üzere büyük şehirlerde yerel yönetimlerle merkezi yönetim arasında sağlam köprüler kurmak için Cumhur İttifakı'nın anlayış, beraberlik ve ahengi tarihî bir imkân sunmaktadır.

3. İstanbul ve Ankara'nın, çapsız/beceriksiz yönetimlerin elinde ne hale düştükleri ortadadır.

Türkiye'nin en büyük şehrine ve başkentine hizmeti bırakıp Cumhurbaşkanlığı hesaplarına malzeme olan, sonra da Kılıçdaroğlu'nun sahne gösterisinde rol kapan, yönettikleri şehirlerin sorunlarının çözümü yerine ikbal peşinde koşan, Akşener'in tabiri ile "yüreksizler"den kurtulma zamanı gelmiştir.

4. Cumhur İttifakı'nın, mayıs seçimlerindeki zaferi, muhalefeti darmadağın etti. Kimyaları da bozuldu, sigortaları da attı, birbirlerine düştüler.

Anca birbirleri ile boğuşuyorlar.

Yerel seçimlerdeki zaferle, Türkiye'ye yakışmayan, milletimize güven vermeyen sorumsuz/çapsız muhalefete son sandık darbesi indirilecektir.