Cumhur Ýttifaký; merkezden yerele, tek yürek Türkiye…

Cumhurbaþkaný Erdoðan ile MHP Genel Baþkaný Bahçeli, salý günü 1 saate yakýn görüþtüler.

Ýki liderin görüþmeleri, Cumhur Ýttifaký'nýn saðlam zeminlerde yürümesi, özellikle gönül beraberliðinin devamý, pekiþmesi için çok önemli.

Cumhur Ýttifaký, bir politik ittifakýn çok ötesinde, Türkiye'nin yarýnlarý adýna umutlarýmýzýn kaynaðýdýr.

Bahçeli'nin konutunda yapýlan istiþarede gündemdeki pek çok konunun yanýnda elbette yerel seçimlerdeki dayanýþma, birlikte hareket de gündeme gelmiþtir.

Yerel seçimleri önemli kýlan nedir?

1. 14 ve 28 Mayýs'ta yapýlan milletvekili ve Cumhurbaþkanlýðý seçimleri, Cumhur Ýttifaký'nýn zaferi ile sonuçlandý.

Muhalefetin seçimler sonrasýndaki beyanlarý, Türkiye'nin nasýl bir felâketten kurtulduðunu anlatýyor.

Karþýlýklý hakaret ve suçlamalar, Kýlýçdaroðlu'nun, Ümit Özdað'a gizli bir protokolle Ýçiþleri Bakanlýðýný ve MÝT Baþkanlýðýný vaat etmesi, Türkiye'nin milli güvenliðinin büyük bir sorumsuzlukla pazarlýk masasýna yatýrýldýðýný gösterdi.

Ancak felâket geçmiþ sayýlmaz.

Cumhurbaþkanlýðý Hükümet Sisteminden ve Erdoðan'dan kurtulmak için muhalefet, yine üst irade tarafýndan bir araya getirilecek.

Bakmayýn siz ÝYÝ Parti sözcüsü Kürþad Zorlu'nun, "Ýstanbul ve Ankara'da kendi adaylarýmýzý çýkaracaðýz" afra tafrasýna.

Ne oldu?

Meral Akþener hemen gazeteci Fatih Altaylý'ya koþtu; kapýyý kapatmadýk, estek köstek... "Bu, onun temkinli üslubudur. Tedbiren böyle bir þey söylemeyi uygun görmüþtür. Ortak adaylara kapalý deðiliz..."

Akþener'in, masadan kalkýp sonra týpýþ týpýþ dönmesini unutmayýnýz...

Hiç þüpheniz olmasýn, yerel seçimlerde baþta Ýstanbul, Ankara olmak üzere 6'lý masadakiler ve Kandil/HDP, büyük þehirlerde CHP adaylarýný destekleyecektir.

Yerel seçimler Erdoðan düþmanlarýnýn, Türkiye'nin önünü kesmek isteyen þer odaklarýnýn demokratik zemindeki son þanslarýdýr.

Eðer kazanýrlarsa, derhal erken seçim çaðrýlarý yapacaklar, Türkiye'yi, ekonomik ve siyasi bir kaosun içine iteklemeye çalýþacaklardýr.

Kaybetmeleri halinde ise Türkiye Yüzyýlý'nýn önünde yeni ufuklar belirecektir.

Ýþte bu açýdan Cumhur Ýttifakýnýn yerel seçimlerde istiþare ile ortak akýlla hareket etmesi hayatî önemdedir.

2. Milletvekili ve Cumhurbaþkanlýðý seçiminde millet iradesi, yasama ve yürütmede sorumluluðu Cumhur Ýttifaký'na, Cumhurbaþkaný Erdoðan'a tevdi etmiþtir.

Sayýn Bahçeli'nin ifadeleri ile "siyasi istikrarýn artarak sürmesi merkezi yönetimle yerel yönetim arasýndaki uyum ve dengeye baðlýdýr. Türk ve Türkiye Yüzyýlý hedeflerine seri ve selametle vasýl olabilmenin stratejik formülü "Merkezden Yerele Tek Yürek Olmuþ Türkiye"nin oluþmasýna ve ortaya çýkmasýna baðlýdýr."

Ýþte mesele budur.

Baþta Ýstanbul, Ankara olmak üzere büyük þehirlerde yerel yönetimlerle merkezi yönetim arasýnda saðlam köprüler kurmak için Cumhur Ýttifaký'nýn anlayýþ, beraberlik ve ahengi tarihî bir imkân sunmaktadýr.

3. Ýstanbul ve Ankara'nýn, çapsýz/beceriksiz yönetimlerin elinde ne hale düþtükleri ortadadýr.

Türkiye'nin en büyük þehrine ve baþkentine hizmeti býrakýp Cumhurbaþkanlýðý hesaplarýna malzeme olan, sonra da Kýlýçdaroðlu'nun sahne gösterisinde rol kapan, yönettikleri þehirlerin sorunlarýnýn çözümü yerine ikbal peþinde koþan, Akþener'in tabiri ile "yüreksizler"den kurtulma zamaný gelmiþtir.

4. Cumhur Ýttifaký'nýn, mayýs seçimlerindeki zaferi, muhalefeti darmadaðýn etti. Kimyalarý da bozuldu, sigortalarý da attý, birbirlerine düþtüler.

Anca birbirleri ile boðuþuyorlar.

Yerel seçimlerdeki zaferle, Türkiye'ye yakýþmayan, milletimize güven vermeyen sorumsuz/çapsýz muhalefete son sandýk darbesi indirilecektir.