Devlet Ana'dan kadınlara: Sen yeter ki iste, gerisini hiç düşünme!

Dünyanın en büyük kadın örgütünün AK Parti Kadın Kolları olduğunu biliyor musunuz?

Halihazırda 5 buçuk milyon üyesi var "AK Kadınlar"ın.

Yuvarlak masada buluşan altı muhalefet partisinin toplam üye sayısının iki katına denk geliyor bu rakam.

Masanın üye toplamı -Yargıtay'ın Mayıs 2022 tarihli verilerine göre- 2 milyon 789 bin 858 çünkü.

Yüzyıllık Cumhuriyet Halk Partisi'nin bile 1 milyon 339 bin 150 üyesi bulunuyor. Söz konusu partilerin kadın kollarının durumunu varın siz kıyaslayın.

Haliyle AK Kadınlar 81 ildeki varlığıyla, ilçelerde mahallerde köylerde halkın nabzına yakınlığı ve hatta halkın bizzat kendisi olması hasebiyle Türkiye'de kadınların ihtiyaçlarına ve isteklerine ilişkin çok zengin ve güncel bir veri tabanına sahip. AK Parti Kadın Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı her üç ayda bir 81 ilin ilgili başkanından aldığı verilerle Türkiye'nin tamamının nabzına, eğilimine, tepkisine hızlı şekilde hakim oluyor önce.

Anket firmalarının yaptığı anketlerden çok daha güvenli. Çünkü

Gayet rasyonel bir zeminde ve doğrudan sahada bire bir diyalogla, muhabbetle siyaset yapıyor kadınlar. Bunun böyle olduğunu geçen hafta Kadın Siyaset Akademisinde yeni medyayı anlatmak için gittiğim Hatay'da aynen böyle gördüm.

Yüksek bir politik enerjisi var Türkiye'de kadınların. Ailesi ve ülkesinin geleceği için var güçleriyle çalışıyorlar. Netice net. Refah Partisi'nden başlayarak AK Parti'nin 21 yılında da kadınların emeği gerçekten büyük.

Bu uzun girizgahı, lafı AK Parti Kadın Kolları'nın dün İstanbul'da gerçekleştirdiği Kadın Emeği Zirvesi'ni anlatabilmek için yaptım aslında.

Nisan 2021'de Hakkari'den yola çıktığından beri gayreti gür, amacı net AK Parti Kadın Kollarının:

Devletin, kendi işini kurmak isteyen kadın vatandaşları için sağladığı tüm imkanları ve maddi destekleri olabilecek en fazla sayıda kadına ulaştırmak ve desteklemek.

Bu amaçla 81 ilin tamamında "Kadın Emeği, Türkiye'nin İstikbali" başlığıyla programlar düzenlendi. İlgili bakanlıkların, İŞKUR, TKDK ve KOSGEB'in kadınlara verdiği destekler anlatıldı. Hibe ya da düşük faizli kredi alarak kendi işini kurmuş, devletin desteğini hep yanında bulmuş kadın girişimciler diğer kadınlara nasıl başardıklarını anlattı, "sen de yapabilirsin" dedi.

Dün İstanbul'da yapılan ve aralarında Leyla Alaton gibi üretici kadınların olduğu programda da tüm konuşmacılar salondaki girişimci kadınlara hitaben "yapabilirsin korkma" dedi.

Korkma, hayalleri olan kadınların devletin verdiği desteklerden haberdar olarak, nereye nasıl başvuracağını bilmiyorsa öğrenerek ama en çok da kız kardeşlerince cesaretlendirilerek kendi işinin patronu olması ne müthiş bir şey öyle değil mi!

Bu yolla şu ana kadar 45 bin kadına ulaştı AK Kadınlar. Yola çıkıldığında hedef 25 bine kadına ulaşabilmekti ama gayret o kadar büyük ki kendi hedefini bile ikiye katladı AK Parti Kadın Kolları.

Kadınlar kendi ekmeğini kazanırken, kız kardeşlerine de istihdam alanları açtı. Güneş paneli üretip ihraç eden kadın girişimciler var mesela. Simülasyon cihazları üretip ihraç eden kadın girişimciler var. Köyünde çiftliğinde tarım ve hayvancılık yapan gencecik kızlar var.

Şurası bir hakikat ki 21 yıllık Ak Parti iktidarları döneminde fırsat eşitliği, yasaklarla mücadele, seçilme hakkının başörtülüler için de tanınmış olması, kadına yönelik şiddetle mücadele amacıyla mevzuatta iyileştirme, eğitim ve istihdam imkanlarının devrim niteliğinde artması gibi pek çok önemli icraat hayata geçirildi.

Rakamlar sessiz devrimin resmi. Bu sayede Türkiye'de hekimlerin yüzde 46'sı, hakimlerin yüzde 45'i, sağlık çalışanlarının yüzde 54'ü, kamuda eğitim sektöründe çalışanların yüzde 60'ı kadın.

Kadın girişimciliği, üreticiliği için bariz bir pozitif ayrımcılık işletiliyor devlette. Geçen yıl KOSGEB desteklerinin yüzde 41'i kadın girişimcilere verilmiş. 210 milyonu aşan bir ödenek verilmiş kadın girişimcilere, işlerine kursunlar diye. Sadece Tarım Bakanlığı, hayvancılık, fidecilik, seracılık yapsınlar diye. 57 bin kadın çiftçi desteklemiş mesela şu ana dek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuşmasında kadın girişimlere önemli müjdeler verdi. Desteğini bir kez daha ifade etti. Bundan büyük devlet mi olur zaten.