Dünya düzeni ve yok edilmek istenen milli devletler

Artık giderek tüm karanlık sis perdeleri açılmaktadır. Birilerine komplo teorileri olarak gelebilir. Hatta isterse inanmayabilir. Ama Amerikan kaynaklı tüm analizler bize küresel düzeyde yeni sistemin devreye sokulması arzusunu açıktan gösteriyor. Ulus devletleri sınırlar ve kurulu düzeni neden ortadan kaldırma çabası vardır?.

Ve milli devletlere karşı bu saldırı ABD'ye ne vaat ediyor?

Dikkatle bakıldığında son 2. dünya savaşı sonrası kurulan düzen hesapları kapatmadı. Oysa daha ziyade Anglosakson akıl ulus devletleri sınırları hatta ittifakları da belirlemişti. Şimdi neden kendi kurdukları düzeni bozma gayreti devrededir? ve bunu yapan hangi Amerika?

Biden'ın hakimiyeti ve söylemler açıktan niyeti anlatıyor.

Tek başına bir Amerika yok karşımızda. Hatta Amerika içerisinde bile iç kavgaların zirve yapacağı dönemleri de göreceğiz.

Eski sistem artık çalışmaz hale getirildi. Hep düşman üretmek ve kendi toplumlarını bu düşmana yönelik adımların atılmasına ikna etme giderek zorlaşıyor. Tabii olarak kendi toplumuna Amerikan devlet aklı pek çok şeyi izah edemiyor. Savaşlar, kan, insanlık suçları giderek her kesin sorguladığı bir durumdur.

Tabii ki yoksul ezilmiş toplumların içinden örgütleri organize etmek sistemlerin dağıtılması için kurgulanan fikirlerdir.

Mesela bir Amerikan diplomatının Erbil'den dile getirdiği fikirler bize genel ipucunu da veriyor.

Kurtların dostu dağlar ve Amerika'nın tezinin içeriğine bu açıdan geniş bakmamız lazım. Aynı tezlerin farklı coğrafyalarda farklı halklara da kullanılacağı açıktır.

Ulus devletlerin yok edilmesi daha kontrollü küçük kantonların oluşturulma gayreti de esasında milli devletleri yok etme planının parçasıdır. Sözde herkese devlet dağıtmaya var olan devletleri yok etme arasındaki fark nedir? Kim bu projeden ne medet ummaktadır?

Simdi pandemi belasını da altını iyice araştırma zamanıdır. Kurgular ve sistemleri çöktürme planlarının parçası olarak ilerdeki zamanlarda karşımıza çıkarsa şaşırmayacağım. Bu hamur daha çoook su götürecektir anlaşılan.

Bu düzenin devletlerin sınırlarını yok etme ülkelerin şehir devletlerine dönüştürülmesi yeni diyetisyen bakış açısının temeli oluşturan şirketlere ve bu şirket sahibi küresel finans kapitaline ne veriyor.

Kontrol ve hükmetme.

Önceleri bunu Cihan devletleri yaparlardı. şimdi küresel güç olan devletlerin bile küresel finans kapitali ile sorunu vardır demek ki.

Uzun ve meşakkatli yeni yolun sürecin başındayız. Bu yeni dayatmalara iyice bakmak ve engel olmanın yollarını araştırmak zorundayız. Büyük felaket için ittifaklar şarttır. Küresel finans kapitali için daha küçülen şehir devletleri modeli arzusu kolay idare etmek için gereklidir. devletler için ise tam tersi ittifaklar önem arz ediyor. Bu durumda ikili ve çok taraflı ilişkileri ortadan kaldırma oyunlarını iyi okumamız lazım. Artık ülkeler şu düşman iyi şu kötü diyecek lüks sahibi değildir. Devletler ortak paydada buluşmak ve bardağın dolu tarafına göre hareket etmek zorundalar. Aksi taktirde küçük küçük parçalarla kolay yok etme gayreti sonuç verebilir. Küresel dünya savaşları her ne kadar facialara sebep olsa da sonuç itibarı ile masada anlaşma ve imzalar devreye girebilmişti. Çünkü karşı karşıya gelenler düşman olsalar da devletler idi. Şimdi durum farklı. Şirketler finans kapitali devletlerle savaşıyor. Küresel dayatmanın mimarı küresel güç olan Amerikan merkezli siyaset aklı. Bu durumda radikalleşen siyaset bakış açısının devreye girmesi kadar doğal sonuç olur mu? Nihayetinde devletler kendi sınırlarını ve devletlerini koruma refleksi gösterecektir.

Ne olursa olsun devletlerin kazanması dünyanın ve medeniyetlerin geleceği açısından hayatidir. Tam da bu sebepten artık kendi milli sınırlarını korumaya kalkan her bir devlet doğal müttefiklerdir.