Dünyaya ruh verecek kuşak

İzmir gibi ideolojik körlüğe mahkûm edilmiş bir şehirde TEKNOFEST'in düzenlenmesi çok mühim. Foseptiğin içinde otursalar bile ideolojik bağnazlıklarından vazgeçmeyenlerin Türkiye'nin teknoloji alanında ne noktaya geldiğini yakından görmeleri onların gözünü açabilir diye umut ediyorum.

İHA-SİHA'lar için, "Ne var canım, zincir marketlerde aynısından satılıyor" diyen kanaat önderlerinin kendilerini nasıl kandırdıklarını da bizzat müşahede edeceklerdir. Tabiî ki ideolojik körlüklerini bir kenara bırakıp TEKNOFEST alanına giderlerse.

27 Eylül'de İzmir'de başlayan TEKNOFEST, 1 Ekim akşamına kadar İzmir'de devam edecek. TEKNOFEST, Ege bölgesinde ilk kez yapılıyor. Sadece İzmir değil bölge şehirlerinden de gençler TEKNOFEST'i ziyaret ediyor. Bu da TEKNOFEST'ten ilham alıp projeler üreten milyonlarca gence yeni gençlerin katılması demek.

Çiğli Havalimanı'nda düzenlenen festivalde teknoloji ve girişim yarışmaları, hava gösterileri, hava ve kara araçları sergisi, eğitici atölye etkinlikleri, dikey rüzgâr tüneli, simülasyon deneyim alanları, "Refik Anadol Makine Hatıraları: Uzay" sergisi, planetaryum gösterimleri, sahne gösterileri ve çeşitli etkinlikler yer alıyor. Ve pırıl pırıl o gençler.

Bu tür faaliyet alanlarını gezerken sağdan soldan hep "Biz bu işleri niye daha önce yapmadık?" hayıflanmalarını duyarım. Yapamazdık çünkü devletin içine çöreklenmiş halkına yabancı unsurlar engel oluyorlardı. Haluk Bayraktar kendilerine nasıl engel olunduğunu hatta kendilerini tutuklamaya bile kalkışıldığını defaatle canlı yayınlarda anlattı.

Ne zamanki bu işlerin olması için gereken ortamı sağlayacak lider ve kadro devletin başına geçti Türk gençleri de içlerindeki cevheri izhar ettiler. Demek ki lider önemli! Şahsi çıkarını değil vatanını ve halkını düşünen kadrolar işbaşında olunca neler olduğunu TEKNOFEST alanına gidenler görüyor.

İzmir TEKNOFEST'in açılışında konuşan Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST kuşağının değişen dünyaya ruh vereceğini söyledi: "Bilgi ile donanmak bize sadece teknik bir avantaj sağlamaz, hayatın gerçek anlamını da keşfetmenize yardımcı olur, değişim TEKNOFEST kuşağı ile dev bir dip dalgası olarak geliyor.

Teknoloji yarışmalarına başvuran gençlerimiz teknolojinin tüm sivil alanlarında bayrağı çok daha yükseğe taşıyacak. Türkiye araştırıyor, geliştiriyor, üretiyor ve her alanda kalkınıyor. Değişen dünyaya ruh verecek olan bizleriz."

İşte bu özgüven bizleri istikbale taşıyacaktır.