Siyasetteki geliþmeler deprem bölgesine olan ilgiyi gölgeledi. Her ne kadar cumhurbaþkaný mesaisinin büyük kýsmýný deprem bölgesine ayýrsa da Muharrem Ýnce'nin Kemal Kýlýçdaroðlu'na zeytin dalý uzatmasý daha fazla ilgi çeker oldu.
YRP Genel Baþkaný'nýn Cumhur Ýttifaký'na önce rest çekip adaylýða müracaatýnýn ve bir hayli imza toplamasýnýn ardýndan tekrar Cumhur Ýttifaký'na dönmesi ve adaylýktan çekilmesi ise siyaset dünyasýnda þok etkisi oluþturdu.
Tabii bu þok bir tarafý sevindirirken diðer tarafý üzen bir þok oldu.
Hem Cumhur Ýttifaký hem de YRP tabaný bu þok geliþmeye sevindi, çünkü anlaþmak üzereyken YRP'nin teklifi geri çevirmesi, YRP'liler dâhil herkesi þaþýrtmýþtý. Son karar ile bu þaþkýnlýk sevince dönüþmüþ ve Cumhur Ýttifaký bu katýlým ile daha da güçlenmiþ oldu.
YRP Genel Baþkaný Fatih Erbakan Cumhur Ýttifakýna dönerken yaptýðý açýklama önemliydi. Ýki hususa deðindi.
Birincisi, YRP'nin taleplerinin kabul edilmiþ olmasýydý. Ki 30 maddelik taleplerin AK Parti tarafýndan reddedilmesi mümkün deðildi. Maddelerin çoðu zaten uygulanan ve AK Parti tabanýnýn da talepleri sayýlýrdý. En fazla 6284 üzerinde tartýþýldý. YRP'nin talebi de 6284 sayýlý kanunun tamamen kaldýrýlmasý deðildi. Talep 'aile bütünlüðünü bozucu hükümlerinin ayýklanmasý' þeklindeydi.
Ýkincisi ise muhalefet bloðunun 'ülkemize ve milletimize bir fayda getirmeyecek olmasý' gerekçesiydi.
Bence bu gerekçe fevkalade önemlidir. Bir fayda getirmeyecek olmasý çok nazik bir ifadedir. Karþý blok ülkemize ve milletimize zarar verecek bir bloktur.
CHP'nin HDP ile anlaþmýþ olmasý öyle sýradan iki partinin anlaþmasý olarak görülemez.
HDP emperyalist güçlerin bölgedeki silahlý maþasý olan PKK'nýn siyasi uzantýsýdýr. HDP ile anlaþmak PKK ile anlaþmak demektir. PKK ile anlaþmak ise PKK'nýn iplerini elinde tutan güçlerle anlaþmak demektir.
Ve bunu Tutum Belgesi üzerinden sinsice yapýyorlar. HDP, CHP'den tutum belgesindeki taleplerinin karþýlanmasýný istedi. CHP de bunu kabul etti. Bunun anlamý özerklikten tutun, teröristlerin affedilmesine kadar PKK ne istiyorsa hemen hepsinin kabulü demektir.
Tutum Belgesindeki 11 maddenin ana baþlýklarýna kimse itiraz etmez ama detaylar okunduðunda PKK taleplerinin meþrulaþtýrma belgesi olduðu görülecektir.
Yavuz Aðýralioðlu bu gerçeði bildiði için baþýndan beri HDP ile bir arada bulunmaya ve hatta HDP'nin gölgesinin düþtüðü yerde bulunmaya karþý çýktýðýný lafý eðip bükmeden söyledi.
HDP'nin CHP ile anlaþmasý sonrasý yaptýðý sert çýkýþ o güne kadar söylediklerinin arkasýnda durduðunu göstermiþtir. Bence partisindeki milliyetçi muhafazakâr kesimin duygularýna tercüman olmuþtur.
O sert çýkýþýn ardýndan aslýnda istifa etmesi bekleniyordu, onca laftan sonra istifa etmesi yakýþýrdý. Ancak ihraç edilmeyi bekliyor diye yorumlar yapýldý. Ýstifa etmemesi belki bu gerekçeyle anlaþýlabilirdi. Ancak son olarak, 'Ben mýzýkçýlýk yapmam, kýzgýn veya kýrgýn da olsam Kemal beye oy veririm. Ýstiþare ile alýnan karara ergen gibi karþý çýkmam.' demesi þaþýrttý.
Yavuz bey soylu bir çýkýþ yaptý ama maalesef arkasýnda duramadý. Kendisini sevenleri mahcup etti.
Týpký Meral Akþener gibi. O da altýlý masayý zehir zemberek bir açýklama ile terk etmiþ ama iki gün sonra hiç bir þey olmamýþ gibi geri dönmüþtü.
Meral haným gibi Yavuz bey gibi yarýn Muharrem Ýnce de Millet Ýttifaký'na dönerse þaþýrmamak gerekir!
Oyun büyük!
Lakin millet daha büyük! O oyunu bozacak ferasete ve güce sahip olduðundan ben þüphe etmiyorum!
Millet, Ayasofya'yý ibadete kapatan Sultanahmet camiini de müze yapmak isteyen zihniyetin genel baþkanýný, Ayasofya'yý ibadete açan zihniyetin temsilcisi ve savunucusu baþkana tercih etmez!
Ayrýca, YRP'nin Cumhur Ýttifaký'na katýlmasý ve HÜDAPAR'ýn AK Parti listelerinden seçime girmesi Cumhur Ýttifaký'nýn gücüne güç katmýþtýr!
YRP zaten iyice savrulan SP'nin tahribatýný ülke çapýnda telafi edecek, HÜDAPAR da doðuda ve güneydoðuda AK Parti ile güç birliði yaparak, HDP'nin tahribatýna engel olacaktýr!
Ve Türkiye, 15 Mayýs'ta kirli oyunlara bir ders daha vermiþ olarak uyanacak inþallah!