ERDOÐAN ve AK PARTÝ, 21 yýlda neleri deðiþtirdi?

"Toplumsal bir çýðýr açmak için davasýna inanmýþ, inatçý, sabýrlý bir tek kiþinin çýðlýðý çok deðerli bir baþlangýçtýr.' der Emile Zola, Hakikat adlý eserinde. RECEP TAYYÝP ERDOÐAN ve siyasi birikimi düþünüldüðünde sýrtlandýðý bu dava, güçlü ve büyük Türkiye idealidir. Sessiz yýðýnlarýn hürriyet ve onur çýðlýðý olarak siyasetini kurmuþ bir liderdir.

Adalet ve Kalkýnma Partisi, devletin, milletle barýþma kararýdýr. 1. Meclis'ten uzaklaþtýrýlan 2. Grup'tan itibaren, siyasetin yapýtaþlarýný CHP'ye has tek particilik zihniyetiyle kurarak dizayn eden bakýþ açýsýnýn sona ermesidir. AK Parti, Babýali Baskýnýndan bu yana sýrtýný asla darbelere dayamayan, halkýn hür iradesine güvenen çizginin semeresidir.

Adalet ve Kalkýnma Partisi, darbeler eþliðinde anlatýlagelen siyasi tarihimizin üzerindeki vesayet yükünün sona ermesidir. Hassaten mütedeyyin Anadolu insaný için, ayýplanmaya, ötekileþtirilmeye, uzaklaþtýrýlmaya varan baskýlarýn, ayrýmcýlýklarýn son bulmasý anlamýndadýr.

Adalet ve Kalkýnma Partisi, özellikle kadýnlar lehine pek çok deðerli adýmlar atmýþtýr. 28 Þubat'ta dini görünümleri (tesettürleri) dolayýsýyla hedef gösterilen kadýnlarýn yasaklarýnýn kalkmasýdýr. Hep birlikte hayatýmýzý hiçe sayan o yasaklarý planlayýp uygulayan vesayet odaklarýný, "ikna odalarý'ný bir kez daha hatýrlayalým:

1- "Topyekûn Savaþ' baþlýklarýyla inançlý Anadolu insanýna, deðerlerinden, kültüründen, inancýndan dolayý yaþadýðý hayata kastederek, düþmanlýk besleyen odaklar... "Silahlý ve Silahsýz kuvvetler" adý altýnda her türlü hukuk dýþý takibi, tacizi, fiþlemeyi, andýçý, korkutmayý, baskýyý reva görenler... Erdoðan yönetimindeki AK Parti siyasetiyle sistem dýþýna çýktýlar. Batý Çalýþma Grubu gibi, TSK içindeki darbesever yapýlanmalar son buldu...

2- Medyadaki siyasete yön veren baský odaklarý da Erdoðan liderliðindeki AK Parti döneminde artýk iþlevsiz kaldý. Medya iþ takibi ve politikada oyun kuruculuðundan uzaklaþarak kendi amacý olan habercilik ve yorum-deðerlendirme alanýna geri döndü...

3- Üniversitelerdeki baský ve zulüm son buldu. Ýstanbul Üniversitesi Ýktisat Fakültesi öðretim üyelerinden Doç. Dr. Sevgi Kurtulmuþ ve Kýrýkkale Üniversitesi'nden Dr. Alev Erkilet, baþörtülü olduklarý gerekçesiyle okullarýndan atýlmýþlardý. 2002 yýlýnda Ýstanbul Hukuk Bürosu olarak yaptýðýmýz bir araþtýrmada, 10 bin civarýnda öðrenci, Türkiye'de tahsil göremediði için yurt dýþýna çýkmak zorunda kalmýþtý. Bursa Nilüfer ve Ýstanbul Küçükköy Ýmam Hatip Liselerine, panzer, tank ve keskin niþancý yollanmýþtý. Bizleri tüm bu karanlýk geçitlerden çýkartan Tayyip Erdoðan ve siyasetine binlerce teþekkür ediyoruz. Bir avukat olarak, 50 yaþýnda (2017'de) kazandýðým yasaksýz halde meslek icra edebilme hakkýmý da Sayýn Cumhurbaþkanýmýza borçluyum. 2017... Yani hiç de eski olmayan bir zaman. Biz bunlarý unutamayýz!

4- 28 Þubat'ta yasak üretmede kol kola giren, milli iradeye týkaç olan ve vesayet korosu kuran Ýþçi ve Ýþveren Sendikalarý... Bunlarýn ikiyüzlü tavrýyla mücadele eden ve siyaset üzerindeki iþbirliklerini ve vesayetlerini sonlandýran da Erdoðan ve AK Parti siyasetidir.

5- Yüksek yargýdaki basýnç odaklarý da tek tek kýrýldý. Ülkemizin yasalarýna uygun olarak kurulmuþ ve legal, yasal seçimlere girerek Türkiye siyasetinde etkinlik gösteren Refah Partisini kapatýrken, Refah'a oy vermiþ milyonlarca insana "metastaz yapmýþ habis urlar' diyebilen yüksek savcý, seni de unutmadýk! Ama artýk devriniz bitti, borazanlarýnýz kýrýldý, halkýn baþýna indirmeyi pek sevdiðiniz tokmaklarýnýz yosun tuttu...

Sadece þu beþ maddede bile yaptýðýmýz kýsa hatýrlatmalar, Tayyip Erdoðan ve AK Parti siyasetinin 21 yýlda neleri baþardýðýný ortaya koyuyor... Bu siyaset bizlere; umut, özgürlük, özsaygý, güven, gaye, sosyal barýþ, hayal kurma gücü veriyor...