Sayfalar dolusu yazýyla verilmeye çalýþýlan mesajlarý bazen bir fotoðraf ya da karikatür çok etkili bir þekilde verebiliyor!
Semarkant'taki liderler fotoðrafý gibi.
Misafir olmasýna raðmen ev sahibi gibi bir pozisyonda liderlere konuþan bir Baþkan Erdoðan fotoðrafý yansýdý medyaya!
Baþkan Erdoðan'ýn küresel liderliðini anlatmak için sadece bu fotoðraf bile fazlasýyla yeterli.
Nitekim dünya o fotoðrafý konuþuyor.
Bu manzara Türkiye manzarasýdýr ve bu ülke vatandaþýnýn iftihar edeceði bir manzaradýr!
Muhalif çevreler bundan da rahatsýz oldular, liderlerin diktatör olduðunu falan yazdýlar.
Tamam da Baþkan Erdoðan batýnýn en demokrat liderlerinin bulunduðu ortamda da ayný tavrý sergileyen bir lider deðil mi?!
BM kürsüsünden 'dünya beþten büyüktür' diyebilen 'daha adil bir dünya kurulabilir' diyen, yeri gelince dokunulmaz kabul edilen þahsiyetlere bile ,'One minute' çekebilen bir lider deðil mi!
Unutmayalým ki Baþkan Erdoðan'ýn uluslararasý platformlarda verdiði bu fotoðraflar Türkiye'nin itibarýný gösteren fotoðraflardýr.
Bu fotoðrafa karþý çýkanlar Erdoðan'a deðil Türkiye'ye karþý çýkmaktadýrlar!
Baþkan Erdoðan'ýn takip ettiði kiþilikli politika ile Türkiye'nin tarihi ve coðrafi stratejik konumu dünyaya çok net biçimde hissettirilmektedir!
Asya'nýn en uzak batýsýnda, Avrupa'nýn en uzak doðusunda, tam anlamýyla köprü olan bir Türkiye ve bu köprüyü ustaca kullanan bir iktidar ve baþkan var!
Bu politika doðu ile batý arasýnda yürütülen baðýmsýz ve dengeli bir politikadýr.
Baþkan Erdoðan liderliðindeki Türkiye ne doðuya ne batýya kapaðý atmýþ bir ülke deðil tam tersine hem doðu ile hem batý ile iliþkilerini dengeli biçimde sürdürmektedir.
Türkiye doðu ile batý arasýnda aracý bir ülke konumuna yükselmenin semeresini toplamaya baþlayan bir ülke olmuþtur!
Baþkan Erdoðan liderliðindeki Türkiye, batýnýn çifte standardýna raðmen, verdiði hiçbir sözü tutmamasýna raðmen batýdan kopmak istemiyor, tüm tahriklere raðmen devlet aklýný hâkim kýlan bir politika takip ediyor.
Evet batý Baþkan Erdoðan liderliðindeki Türkiye'nin doðu bloku ile baðýmsýz iliþki kurmasýný istemiyor. Hatta tehdit ediyor. Müeyyide uyguluyor!
Ama þunun da farkýnda ki onlar istemiyor diye boyun eðen bir Türkiye yok artýk.
Ve bu þartlarda batý da Türkiye'ye muhtaç.
Tahýl koridorunu hatýrlatmaya gerek var mý?
Rusya ile sadece Erdoðan'ýn görüþebiliyor olmasýndan duyulan rahatsýzlýðý hatýrlatmaya gerek var mý?
Evet kurulan yeni dünya düzeninde aktif rol oynayan bir Türkiye var artýk!
Baþkan Erdoðan liderliðindeki Türkiye'nin Þangay Ýþbirliði Örgütüyle yürüttüðü iliþki batýdan kopmak deðil doðuya açýlmak olarak okunmalýdýr.
Baþkan Erdoðan'ýn son birkaç ayýný þöyle seri þekilde göz önüne getirelim. Tahran Zirvesi'ne katýlýmý ve ABD'ye 'Suriye'den çekil' mesajý, Soçi buluþmasý peþinden tahýl koridoru için yoðun temaslar ve koridorun açýlmasý, Ukrayna ziyareti, hemen peþinden Balkanlar oradan Semarkant ve oradan ABD BM toplantýlarý.
Ve atýlan her adýmda bölgesel ve küresel sorunlarýn masaya yatýrýlmasý ve hemen hepsinde Türkiye'nin öne çýkýyor olmasý!
Türkiye istemeseler de nefret de etseler, doðunun da batýnýn da umut kapýsý olmuþtur!
Bu baþarý Baþkan Erdoðan'ýn baþarýsýdýr!
Baþkan Erdoðan bu performansýyla hangi Müslüman ülkede adaylýðýný koysa yüzde 90'a yakýn bir oy oranýyla seçilecek desteðe sahiptir!
Ýþin garibi ise Baþkan Erdoðan'ýn en az Türkiye'de seviliyor olmasýdýr!
Neden acaba?!