Eski Türkiye'ye özlem, PKK ve FETÖ'ye selam!

11 ayda 11 kez toplanan ama ortak Cumhurbaşkanı adayını belirleyemediği için sertçe eleştirilen 6'lı masa ittifakı dün bir mutabakat metni açıkladı.

Yüzlerce sayfadan, 2 bin küsur maddeden oluşan ortak politikalar mutabakat metninin sorunları var.

Bu sorunların en hafifi, tekrara düşmüş olmaları.

Bir kısmı insan hak ve özgürlükleri dahil kimsenin reddetmediği, anayasal güvence altında haliyle yürürlükte olan kimi idealleri ya da AK Parti tarafından zaten hayata geçirilmiş olan kimi uygulamaları ve sosyal politikaları sanki halihazırda yokmuş ve kendilerince düşünülmüş gibi vaat edilmiş olması.

Bu boşa düşüş, Türkiye'nin Erdoğan liderliğinde yüksek teknolojiyle buluştuğu ve artık üreten ülke olduğu gerçeğini ıskalayan Kılıçdaroğlu'nun hem 4.5G internet alt yapısını kullanıp hem de sırf CHP çevrimiçi bir toplantı yaptı diye "vatandaş teknoloji görsün" diye böbürlenmesi kadar trajikomikti.

Ama açıklanan metnin asıl sorunlu tarafı ise yeni yüzyıla Türkiye Yüzyılı hedefi ve potansiyeliyle giren ülke gerçeğine olan cahillikle malul olması.

Nostaljik, trajik, manipülatif.

En sıkıntılı yanı ise can yakan terör gerçeğine ve teröre karşı verilen büyük mücadeleye hiç atıf yapılmaması.

Bilakis PKK ve FETÖ'nün masaya desteğini haklı çıkaran vaatlerde bulunulması.

6 partinin altına imza attığı politikalar metnine göre KHK ile görevlerinden alınan suçlular yerlerine geri yerleştirilecek. 15 Temmuz darbe-işgal girişimiyle ülkeyi teslim almaya kalkan ajan örgütü FETÖ mensupları daha önce 40 yılda sızdıkları yerlere bu kez 6'lı masa eliyle alenen yerleşecekler.

15 Temmuz sonrası yargılanan, varsa yanlışların düzeltilmesi için itirazların OHAL komisyonlarında değerlendirildiği, FETÖ bağlantısı olmayanların temize çıktığı süreçleri yok sayarak TÜM kamudan atılan KHK'lıları göreve iade edecekler.

Metnin bir diğer ölümcül sorunu ise PKK ile organik bağı bir yana yüzlerce binlerce şehidin kanına mal olan terör saldırılarına açıkça destek veren, lojistik sağlayan, finans sağlayan, Kürt gençlerini terör örgütüne teslim eden HDP'ye hayat öpücüğü vermesi.

6'lı masa terör desteği nedeniyle HDP'li belediyelere atanan kayyumları görevden alacağını ilan etti.

FETÖ okyanus ötesinden, firari FETÖ'cüler saklandıkları Avrupa şehirlerinden ellerini ovuşturuyordu.

PKK Kandil'den, HDP'li suçlular tutuldukları cezaevinden destek atıyordu.

Bu haliyle şaşırtmadı hakkındaki zannı doğruladı yuvarlak masa.

Üstelik her tür vesayet odağından temizlenen, sivilleşen ülkeyi yeniden vesayete bürokrasiye asker tahakkümüne sokacak bir dizi önermesi var metnin.

İşine odaklanan, cephede çok başarılı operasyonlar yürüten komuta kademesini yeniden siyasi meselelere bulaştırmanın yolları açılıyor. Milli Savunma Bakanlığı yeniden dizayn edilerek kuvvet komutanlıklarını Genelkurmay Başkanlığı'na bağlayacak yuvarlak masa.

FETÖ'nün kuluçka merkezi olduğu için kapatılan askeri okulları yeniden açacak eski Türkiye özlemcileri.

Metin iyi kötü, eski yeni bir netlik ifade etse de akış hiç öyle değil.

İşlemiyor masadaki ortaklık.

Karar alınamıyor.

Mutabakat hala yok ortak aday ve bakanlık paylaşımında. Büyük kavga var.

Cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat'ta masaya geleceğini duyuran CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu İP sözcüsü Kürşat Zorlu yalanladı. "Biz böyle bir bilgiye sahip değiliz" diyerek.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu pistten inmiş değil. İstanbul sorunlarla boğuşurken Anadolu turnesinde şehir şehir geziyor Bay Başkan.

Üstelik kulislere göre İmamoğlu'nun Anadolu turunu finanse eden kişi Ümit Özdağ'ın "bu kişi kesinkes FETÖ'cü" deyip istifa etmesine sebep olan İP'li Buğra Kavuncu.

Seçime az bir zaman kala 6'lı koalisyon hala çok fazla belirsizlik taşıyor.

Kesin olan tek şey var.

Kaos, kargaşa, kavga.