FETÖ'cülerle birlikte ağıt yakın

Fethullahçı Terör Örgütü'nün lideri yıllar önce Neval Sevindi'ye verdiği röportajda, "ABD'nin egemenliğinin zayıflamasından endişe duyulmalıdır" demişti.

Hepimiz şahidiz, FETÖ'nün, ABD'nin egemenliğinin zayıflamaması için neler yaptığına. 15 Temmuz gecesi Müslüman Anadolu halkını savaş uçakları ve tanklarla bombalamaya kadar işi vardırdılar. Şayet 15 Temmuz gecesi FETÖ başarılı olsaydı Türkiye'nin başında, ABD'nin egemenliğinin zayıflamasından endişe duyan ve egemenliğinin zayıflamaması için çalışacak, tam da ABD'nin istediği teslimiyetçi Müslüman tipi olacaktı. 15 Temmuz Anadolu'yu işgal teşebbüsü, ABD'nin başta Anadolu toprakları olmak üzere, kendini Anadolu'ya nispet eden tüm coğrafyalarda ABD'nin egemenliğinin zayıflamasından duyulan endişenin neticesidir.

Mâlûmunuz, 20 yıldır Afganistan'da işgalci ABD'ye karşı cihad eden Taliban ABD ve ortaklarını topraklarından defetti. Ay sonuna kadar ABD askerlerinin tamamını çekecek. Çekilme için süre isteyen ABD'ye Afganistan İslâm Emirliği süre vermedi.

ABD'nin Afganistan'dan çekilmeye mecbur ve mahkûm olması FETÖ gibi ABD'ye hizmet eden ajan yapılanmaları telaşlandırdı. Kendi zaviyelerinden haklılar! Vatanını işgal etmiş işgalciye köpeklik yap sonra seni ortada bırakıp gitsin. Olacak şey mi, hizmetin bedeli bu mu! Bu yüzden FETÖ'cüler efendileri ABD'ye, "Böyle yaparsanız çalışacak kimse bulamazsınız" diye serzenişte bulunuyorlar.

Sadece FETÖ'cüler değil, Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu'nu ifadesiyle "Evrensel ilkeler palavrasına" inananlar da ABD'ye serzenişte bulunuyorlar. Batı'nın "Evrensel ilkeler" zokasını yutmuşların ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi üzerine yazıp çizdiklerini okudukça, konuşmalarını dinledikçe onlar adına utanıyorum.

Meselâ "ABD'nin Afganistan'ı Taliban'a bırakma utancı" diyorlar, meselâ "ABD Afganistan'dan bu şekilde çekilerek bizim gibi Müslümanları yalnız bıraktı" diyorlar...

Aman Allah'ım, ne rezil ifadeler!

"Ne rezil ifadeler" yerine "Ne kadar da uşakça ifadeler" mi deseydim, bilemedim!..

Burada mevzu Taliban'ı destekleyip desteklememe değil. Hatta ABD'den yana taraf olup olmama da değil. Mevzu, işgalci bir ülkenin işgal ettiği toprakları terk ederken arkasından "Dur, gitme" diye ağıt yakma rezilliğidir.

"ABD'nin Afganistan'ı işgal etme utancı" diyemeyenler, yüzleri kızarmadan "ABD'nin Afganistan'ı Taliban'a bırakma utancı" diyebiliyorlar. Bunları okuyan dinleyen de sanır ki ABD değil de Taliban Afganistan'ı işgal etmiş! Taliban Afganistan'ın özbeöz evlatları yahu. Taliban, Afgan halkının büyük bir çoğunluğun desteğini almış bir hareket. Zaten böyle olmasa 20 yıl boyunca yedi düvel ve işbirlikçilerine karşı savaşabilir miydi, muzaffer olabilir miydi, olamazdı. Halkın desteğini almadan hiçbir hareket değil 20 yıl 2 sene savaşamaz. Hani o iman ettiğiniz "Evrensel ilkeler palavrasında da "halkın çoğunluğunun dediği olur" ilkesi yok mu...

Afganistan'da utanç aranacaksa ABD işgal kuvvetlerinin yaptığı katliamlarında, tecavüzlerinde ve şeytanın aklına gelmeyecek şenâatlerinde arayın.

"ABD Afganistan'dan bu şekilde çekilerek bizim gibi Müslümanları yalnız bıraktı" ifadesine verilecek tepki için argo lügati bile kifayetsiz kalıyor! Bu şekilde konuşanlar bir de 15 Temmuz edebiyatını yapmada da en öndeler. Samimi olun, bir yandan 15 Temmuz edebiyatı yapıp diğer yandan "ABD Afganistan'dan bu şekilde çekilerek bizim gibi Müslümanları yalnız bıraktı" diyemezsiniz. Derseniz ya bizlere takiye yapıyorsunuz veya 15 Temmuz'un ne olduğunu anlamayacak kadar ahmaksınız. 15 Temmuz'un ne olduğunu yukarıda yazdım...

Bu cümleden olarak, FETÖ liderinin "ABD'nin egemenliğinin zayıflamasından endişe duyulmalıdır" sözüyle "ABD Afganistan'dan bu şekilde çekilerek bizim gibi Müslümanları yalnız bıraktı" sözü aynı mânâdadır. O zaman sarılın FETÖ'cülere ve ABD'nin arkasından birlikte ağıt yakın, yakışır!..