Şu 3 kişiye dikkat

Türkiye'de, müstehcen kasetten CHP'nin başına atanan Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte her hareketi hususiyetle takip edilmesi gereken iki politikacı var: Meral Akşener ve Ümit Özdağ.

Dikkat ediyor musunuz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gittiği her yerde hâdise çıkartıyor. Halkla kavga ediyor. Vatandaşı azarlıyor, artık ne hakkı varsa vatandaşlara "Hakkımı helal etmiyorum" deme cüretinde bulunuyor. Ortağı Kılıçdaroğlu açıklamalarıyla kışkırtma vazifesini icra ederken Akşener de Anadolu'yu adım adım gezerek vazifesini yerine getiriyor!

İYİ Parti'den ayrılan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ "Ayyıldız Hareketi" adını verdiği oluşumunu siyasi partiye döndürmek üzere. Hareketini tanıtma adı altında o da Anadolu'yu geziyor. Özdağ'ın, özellikle Suriye'deki katliam ve tecavüzden kaçıp Anadolu'ya sığınanlara karşı ırkçı tavrı mâlûmunuz. Ümit Özdağ tehlikesine karşı yazılarım gazetenin arşivinde duruyor.

Ümit Özdağ Anadolu'yu bir ırkçılık misyoneri gibi geziyor; "gibi" edatı fazla oldu, Özdağ bir ırkçılık misyoneridir! Gittiği her yerde halkın asabiyet duygusunu körüklüyor. Münferit vakaları genele şâmil kılarak Anadolu'ya sığınan her muhaciri suçlu gösteriyor. Böylece halkta muhacirlere karşı bir öfke, bir intikam duygusu oluşturma çalışıyor.

Özdağ en son Ankara Altındağ'da kendini gösterdi. Tam da istediği olmuştu. 2 Türk genciyle 2 Suriyeli genç parkta kavga ediyor ve Suriyelilerden biri 2 Türk gencini bıçaklıyor. Bıçaklananlardan 18 yaşındaki Emirhan Yalçın tedavi gördüğü hastanede vefat ediyor; Allah rahmet eylesin!

Polis katili yakalıyor ve hukukî süreç olağan bir şekilde başlıyor. Olağan olmayan ise, kan kokusu alan Ümit Özdağ ve türevlerinin Türkiye'ye sığınanlara yönelik linç kampanyası başlatmaları. Maalesef başlatılan linç kampanyası tesirini gösterdi ve Altındağ'da Suriyeli kardeşlerimizin oturdukları evler ve işyerleri taşlandı ve yağmalandı, eşyaları sokak ortasında yakıldı. Taş atılan evlerde yaşayan çocuklar yaralandı.

Linç girişimi sonra Emniyet'ten yapılan açıklamadaki veriler oldukça dikkat çekiciydi: "Altındağ ilçemizde meydana gelen üzücü olayın ardından vatandaşlarımızı provoke edip algı oluşturmak amacıyla sosyal medyada gerçek dışı paylaşımda bulundukları ve bölgedeki ızrar olaylarına karıştıkları tespit edilen 76 kişi yakalanmıştır. Yakalanan şahısların 38'inin yağma, kasten yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma/ticareti gibi diğer suçlardan kaydı bulunmaktadır."

Linçe azmettiren ve teşebbüs edenlerin yarısı en adi suçlardan sabıkalı insan müsveddeleri; diğerleri de potansiyel aday... Linç gibi adilerin adisi bir işi de ancak böyle bir kitle yapabilirdi. İşte size Ümit Özdağ'ın hitap ettiği kitle!

O gece Altındağ'da sadece Suriyeli kardeşlerimizin evleri saldırıya uğramadı. Altındağ'da muhacirlere yardım etmesiyle tanınan Cavit Etleç'in evine de saldırdılar ve yağmaladılar. Adi güruh Etleç'in evine girerek 2 televizyon ve değerli eşyaları çaldılar. Bu hâdiseden anladığım, Altındağ'da linç öncesi bir çalışma yapılmış ve hedefler belirlenmiş. Cavit Etleç, hedef hâline geldiğini söyleyerek, yıllarca oturduğu mahalleden taşınacağını açıklamış.

Altındağ'da muhacirlere yardım eden Cavit Etleç'e yapılan saldırıdan yola çıkarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Altındağ'daki aşağılık güruha saldıracakları hedefleri belirleyenler Türkiye genelinde de mahalle mahalle, sokak sokak hedefleri belirlemişlerdir!

Hedefteki kişileri ve bölgeleri bir köşe yazarı olarak bilmem imkânsız. Ülkemizin istihbarat birimleri gerekli çalışmayı yapacaklardır. Ben sadece buradan ikâz ediyorum: Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve Ümit Özdağ dikkatle takip edilmeli. Bu takiplerin neticesinde paragrafın başında belirttiğim bizler için meçhul olan bilgi de mâlûm olacaktır!..